Αιτήσεις για τις εξετάσεις Πιστοποίησης

Μεγάλη καινοτομία αποτελεί ο νέος τρόπος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Οι υποψήφιοι μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π. (http://www.eopp.gov.gr/) οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Οδηγίες και εγκύκλιος περιλαμβάνονται στο site http://www.eopp.gov.gr/. Η ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης είναι δυνατή από το απόγευμα της μέρας που πλήρωσε ο υποψήφιος τα εξέταστρα και μετά.

Αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα 23/5/2011 έως και 3/6/2011 . Η υποβολή γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά Η εκτυπωμένη μορφή της αίτησης θα κατατίθεται μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ως εξής:
  • Οι απόφοιτοι Δημοσίων Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., στο Ι.Ε.Κ. αποφοίτησής τους
  • Οι απόφοιτοι των Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., στο πλησιέστερο Δημόσιο Ι.Ε.Κ.


Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:
1.Επικυρωμένο αντίγραφο της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.).
2. Μια πρόσφατη φωτογραφία.
3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
4.Γραμμάτιο είσπραξης (παράβολο) εξέταστρων σαράντα τεσσάρων ευρώ (44,00€) για το θεωρητικό και σαράντα τεσσάρων ευρώ (44,00€) για το πρακτικό μέρος των εξετάσεων (Εμπορική Τράπεζα, Αρ. Λογαριασμού    Ε.Ο.Π.Π. 84493023). Στο γραμμάτιο είσπραξης είναι απαραίτητο να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του υποψηφίου.

  • Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν όσοι αποφοίτησαν από τα Ι.Ε.Κ. έως τον Ιούνιο 2010.
  • Οι Κανονισμοί Κατάρτισης όλων των ειδικοτήτων, που αφορούν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης  Επαγγελματικής Κατάρτισης περιόδου 2010, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (http://www.eopp.gov.gr/) ακολουθώντας τις επιλογές Εξετάσεις Πιστοποίησης ΙΕΚ  Κανονισμοί Κατάρτισης Ειδικοτήτων.
  • Το ακριβές πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί από τον Ε.Ο.Π.Π. μετά τις 16/6/2011

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη