ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΦΕΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ!!!!

Το τριήμερο που μας πέρασε βρέθηκε η Μικτή Χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ" Τρίπολης στην Σκύρο για μια μοναδική εμφάνιση.

Την Κυριακή το πρωί η ανδρική χορωδία, υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα, απέδωσε τη Θεία Λειτουργία του Θεμ. Πολυκράτη, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Εισοδείων της Θεοτόκου της Σκύρου.

Κάτω από το φεγγάρι στο υπαίθριο θέατρο "ΜΑΝΟΣ ΦΑΛΤΑΪΤΣ" στην Χώρα της Σκύρου και ώρα 21.00μμ ξεκίνησε η τελευταία μεγάλη συναυλία του Ορφέα για να κλείσει όμορφα και η φετινή χρονιά. Παρουσίασε ένα ρεπερτόριο που ξεκινάει από την αναγέννηση μέχρι τη σύγχρονη χορωδιακή εποχή. Παρόλο που μια ώρα πριν την έναρξη έβρεχε καταρρακτωδώς στο νησί, κανένας δεν πτοήθηκε ούτε οι χορωδοί, ούτε οι κάτοικοι και πραγματοποιήθηκε η συναυλία. Ο καιρός άνοιξε, βγήκε το καλοκαιρινό φεγγάρι και όλοι απόλαυσαν την υπέροχη αυτή βραδιά. Την Χορωδία διεύθυνε όπως πάντα ο κ. Βασίλης Τζαβάρας.  Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ορφέα εκτελέστηκαν 20 τραγούδια χωρίς διακοπή από τους χορωδούς.

Το πρόγραμμα θα έκλεισε με την ορχήστρα «Εν χορδαίς Ορφέα», όπου μαζί με την Μικτή χορωδία απέδωσαν μια σειρά γνωστών τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη και Μίκη Θεοδωράκη. Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο διευθυντής της ορχήστρας, κ. Τάσος Ψαρρός.

Εντύπωση  έκανε το γεγονός ότι οι κάτοικοι φώναζαν ευχαριστώ από τις κερκίδες του θεάτρου.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σκύρου, η Αντιδήμαρχος υπεύθυνη των πολιτιστικών, ο Διοικητής της 135 Σμηναρχία Μάχης και άλλοι.


Ο «Ορφέας» ευχαριστεί το Δήμο Σκύρου, την 135 Σμηναρχία Μάχης και το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ., ο οποίος κατάγεται από την Αρκαδία, για την πολύτιμη βοήθειά τους στο μουσικό οδοιπορικό της χορωδίας μας στη Σκύρο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS