Η ΦΛΟΓΑ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ



Με αναμονή την τελετή έναρξης των Special Olympics στην Αθήνα , περνώντας από τους τελευταίους σταθμούς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, χθές το απόγευμα η φλόγα των Special Olympics πέρασε μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης. Κατέβηκε από το 1ο Γυμνάσιο με τους λαμπαδηδρόμους, συνοδεία αστυνομίας και κατέληξε στην πλατεία Άρεως για μια μοναδική απόδοση τιμών στους ανθρώπους που θα συμμετέχουν ως αθλητές σε αυτή την ιδιαίτερη Ολυμπιάδα και επομένως και στην ιερή φλόγα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Στ. Κουκάκης και η κ. Χρ. Ζαμπαθά, η ομάδα «Ζωή ποδήλατο», το 3ο Σύστημα Προσκόπων, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών Τρίπολης, η Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης, αθλητικά σωματεία και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακές στολές.
Την έναρξη έκανε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, συνέχισε η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των Special Olympics, μια συνοδός αστυνομικός από την Καλιφόρνια και με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολουθήσαμε την συνομιλία αθλητή από την Αυστραλία. Υπήρχαν αρκετοί αθλητές καθώς και αστυνομικοί εκπρόσωποι από όλον τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς και ο δικός μας Ολυμπιονίκης ο Παναγιώτης.
Ο Δήμαρχος μετά την ανταλλαγή δώρων πρόσφερε σε όλους τους φιλοξενούμενους από ένα αναμνηστικό μετάλλιο.
Τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα πρόσφεραν γλυκά και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα η φλόγα ξεκίνησε μετά το πέρας της εκδήλωσης για τους τελευταίους σταθμούς της το Άργος και το Ναύπλιο.
ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS