Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για προγράμματαεπιδότησης νεανικής επιχειρηματικότητας

Ξεκίνησε την Παρασκευή καιθα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Αυγούστου η υποβολή προτάσεων για επιδότηση της ίδρυσης επιχειρήσεων από νέους επιχειρηματίες, για πρώτη φορά μέσω του αναπτυξιακού νόμου.
Στο πρόγραμμα για την «Επιχειρηματικότητα των Νέων» του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μπορούν να ενταχθούν νέοι επιχειρηματίες, ηλικίας 18 έως 40 ετών και απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είτε έχουν ιδρυθεί από 1-1-2011 και έπειτα,είτε δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες ίδρυσής τους κατά το χρόνο κατάθεσης της επενδυτικής τους πρότασης.Το ηλικιακό κριτήριο (κάτω των 40 ετών) ισχύε ι    ατομικές  επιχειρήσεις ενώ για τις υπόλοιπες εταιρικές μορφές πρέπει να συμμετέχει πρόσωπο κάτω των 40 ετών,με πάνω από 50% στο εταιρικό κεφάλαιοκαι να ασκεί αποκλειστικά τη διαχείριση της εταιρίας. Εφέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος,  θα διατεθούν από τον   αναπτυξιακό   νόμο ενισχύσεις  ύψους 150 εκατ. Ευρώ.Το υπουργείο Ανάπτυξης υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος, τα οποία έχουν ως εξής:-Το ελάχιστο ύψος επένδυσης που απαιτείται για τις μικρές επιχειρήσεις είναι τα 150.000 ευρώ, ενώ για τις πολύ μικρές είναι τα 100.000 ευρώ.-Τα   είδη    της    ενίσχυσης που  προβλέπονται   είναι η επιχορήγηση και η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing).-Οι δαπάνες που ενισχύονται αφορούντην ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης. Δηλαδή από τις αμοιβές γιανομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης και παροχής συμβουλών που έχουν άμεση σχέση με τη δημιουργίατης επιχείρησης, μέχρι τους τόκους εξωτερικής χρηματοδότησης και δαπάνες γιαενέργεια, ύδρευση και θέρμανση, καθώς και διοικητικές επιβαρύνσεις και φόρους προς το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως δημοτικά τέλη κ.λπ.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες:-www.starupgreece.gov.gr (κατηγορία«Χρηματοδοτήσεις»),-www.mindev.gov.gr,-www.ependyseis.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS