ΠΑΡΑΔΟΣΗ 50 ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Πενήντα ποδήλατα παρέδωσε την Πέμπτη το βράδυ ο Υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από τους δημότες της πόλης. Με το σύνθημα «Το ποδήλατο στην ζωή μας» ξεκινάει μια μεγάλη καμπάνια από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να χρησιμοποιεί ο κόσμος τα ποδήλατα εντός της πόλης, για άσκηση και πρόληψη των νόσων και καλύτερη υγεία.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης τόνισε την ανάγκη που έχει ο άνθρωπος να ξεφύγει από την κακή διατροφή και την έλλειψη άσκησης. Το Υπουργείο μέχρι τώρα συνεχίζει την δράση του και αυτό το πρόγραμμα προσφέροντας ποδήλατα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και με ένα σωστό σχεδιασμό ποδηλατόδρομων στην Τρίπολη θα λυθεί και το κυκλοφοριακό και σίγουρα θα υπάρχει αποτέλεσμα και στην καλή μας υγεία.
Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας κ. Θανάσης Τερζής ο οποίος και αυτός με την σειρά του τόνισε την ανάγκη για την χρήση του ποδηλάτου εντός της πόλης, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Αποστολόπουλος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης τώρα πια πρέπει να εξασφαλίσει τις συνθήκες (ποδηλατόδρομους κλπ) ώστε να λειτουργήσει ο θεσμός του ποδηλάτου και να χρησιμοποιηθούν από τους πολίτες.
Η Εκδήλωση έκλεισε με ποδηλατοπορεία στους δρόμους της πόλης από όλους τους επίσημους παρευρισκομένους.

Βάλια Αμπατζή

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS