Σεμινάρια «Υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων»

Στις 10 και 11 Οκτωβρίου και ώρες 16:30-21:30 θα διοργανωθούν στην Τρίπολη, για το Νομό Αρκαδίας, τα Σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων για τις επιχειρήσεις ή φορείς ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα που υποχρεούνται στην εκπαίδευση του προσωπικού τους, βάση της Ελληνικής Νομοθεσίας και των Υγειονομικών Διατάξεων του ΕΦΕΤ ΥΑ 14708, ΦΕΚ 1616, τ. Β’ 17/8/2007, όπως και του Κανονισμού 852 της Ε.Ε. Αφορά όλες τις επιχειρήσεις και φορείς ανεξαρτήτως μεγέθους που εμπλέκονται με οποιαδήποτε μορφή με τρόφιμα είτε στον τομέα της Παραγωγής ή Μεταποίησης ή Διακίνησης ή Διάθεσης/Πώλησης κτλ. Τα σεμινάρια προσφέρουν πολλαπλό όφελος για τις επιχειρήσεις/φορείς, εφόσον έτσι εκπληρώνονται οι βασικές Υγειονομικές Νομιμοποιητικές υποχρεώσεις τους, ενώ παράλληλα αυξάνεται η ποιότητα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους, μέσω των Πιστοποιήσεων που λαμβάνουν στο τέλος των Σεμιναρίων, και που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην προβολή και διαφήμισή τους. Συγκεκριμένα:

Βάση της Ελληνικής Νομοθεσίας και των Υγειονομικών Διατάξεων του ΕΦΕΤ ΥΑ 14708, ΦΕΚ 1616, τ. Β’ 17/8/2007 αλλά και του Κανονισμού 852 της Ε.Ε., οι επιχειρήσεις/φορείς υποχρεούνται να φροντίζουν ώστε το προσωπικό τους: 1. Να έχει ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας και 2. Να έχει την κατάλληλη εκπαίδευση στην ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων. Γι’ αυτό, η εκπαίδευση ελέγχεται κατά τις επιθεωρήσεις των ελεγκτικών φορέων. Κάθε επιχείρηση μπορεί να εκπαιδεύσει μέρος του προσωπικού ή νέο, ανεκπαίδευτο προσωπικό.

Προσοχή, τα Σεμινάρια και η παροχή Πιστοποίησης είναι υποχρεωτικά για το Προσωπικό κάθε μεγέθους Επιχείρησης (πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, πολύ μεγάλη), και είναι υποχρεωτικά ακόμα και αν η Επιχείρηση διαθέτει σύστημα HACCP ή ISO καθώς σύμφωνα με την προαναφερόμενη Νομοθεσία του ΕΦΕΤ (άρθρο 2 παράγραφοι 2,3) Κανονισμοί 852 και 882, θα πρέπει κάθε 1 έτος εξαρχής να επαναλαμβάνεται Πιστοποιημένη και Τεκμηριωμένη Εκπαίδευση του Προσωπικού των Επιχειρήσεων που διαθέτουν σύστημα HACCP ή ISO, ενώ με τα Σεμινάρια βάση της Νομοθεσίας ΕΦΕΤ τους δίνεται η δυνατότητα η Εκπαίδευση και η Πιστοποίηση Προσωπικού να ισχύει μέχρι και 5 έτη.

Τα σεμινάρια και όλες οι διαδικασίες μπορούν να είναι έως και 100% Κρατικά επιδοτούμενα, από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ. Η συμμετοχή στο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα γίνεται μέσω τηλεφωνικής συμμετοχής, και με απλές διαδικασίες που αναλαμβάνει ο Φορέας Υλοποίησης.

Προθεσμία εκδήλωσης συμμετοχής έως την Τετάρτη 24 Αυγούστου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS