ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ



Εγκαινιάσθηκε την Κυριακή το βράδυ από τον Δήμαρχο Τρίπολη κ Γιάννη Σμυρνιώτη η Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων. Με εκθέματα που εντυπωσιάζουν και δίνουν το κλίμα του αγώνα του ’21, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μια μοναδική σπάνια έκθεση. Το νεκρικό εκμαγείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το μέρος της φορεσιάς του και άλλα πολλά παρουσιάζονται στο κοινό που θα την επισκεφτεί έως τις 5 Οκτωβρίου και ώρες από 9πμ – 2μμ και 6μμ έως 10μμ., στην αίθουσα «Σόλων Κυδωνιάτης» του Πνευματικού Κέντρου. Την βραδιά εκτός από το πλήθος κόσμου παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Κύπρου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι πολλοί.

Η βραδιά ήταν χωρισμένη σε τέσσερα μέρη. Την άνοιξε για αρχή η Νεανική Χορωδία του Ορφέα που με την συνοδεία μουσικών και κατω από την διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Αθανασοπούλου έδωσε μια υπέροχη συναυλία με αποσπάσματα από τον «Ωκεανό» του Ανδρέα Κάλβου και από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού.
Μετά έγινε η προβολή ενός επίκαιρου χρονικού που επιμελήθηκε η «Θεατρική Ομάδα Τρίπολης», έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης και τέλος η βραδιά έκλεισε με τραγούδια που απέδωσαν η Παιδική Χορωδία του Ορφέα Τρίπολης υπό την διεύθυνση της μαέστρου Μαριλένας Κουζίνη και η Χορωδία Τρίπολης υπο την διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Γαργαλιώνη.



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS