Εκδηλώσεις για την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης»,16-22 Σεπτεμβρίου, αποτελεί πλέον θεσμό γα όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις. Αποκορύφωμα αποτελεί η 22α Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Γραμματεία Περιβάλλοντος ως «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».
Στο κέντρο της Τρίπολης την ημέρα αυτή θα απαγορεύεται ...
η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από τις 10.00πμ έως τις 14.00μμ.

Σκοπός είναι να ενημερωθούν οι πολίτες και οι μαθητές για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την χρήση των αυτοκινήτων και για τις εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης όπως το περπάτημα , το ποδήλατο και οι δημόσιες συγκοινωνίες που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων


16-22 Σεπτεμβρίου 2011 - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης
Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης ζωγραφίζουν, με θέμα : «Η πόλη που ονειρεύομαι».Οι καλύτερες ζωγραφιές θα βραβευτούν από τον Δήμαρχο Ιωάννη Σμυρνιώτη και θα δημοσιευθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης (www.tripolis.gr)


Πέμπτη ,22 Σεπτεμβρίου 2011- «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»
Στο κέντρο της πόλης δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από τις 10.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.
Παιδικά εργαστήρια ζωγραφικής
Στην Πλατεία Άρεως, Στοά Αθανασιάδη, Πεζόδρομο Δεληγιάννη, Πλατεία Πετρινού και Πλατεία Αγίου Βασιλείου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων ζωγραφίσουν ομαδικά, με θέμα : «Παίζω στην γειτονιά μου».
Διαγωνισμός μέγιστης ταχύτητας σε εξομοιωτή ποδηλάτου
Μαθητές της πόλης θα συμμετέχουν σε διαγωνισμό μέγιστης ταχύτητας σε εξομοιωτές ποδηλάτων που θα έχουν τοποθετηθεί μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.
Ώρα 11.30 π.μ.


Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Στελέχη της Τροχαίας Τρίπολης θα εκπαιδεύσουν μαθητές δημοτικού σε θέματα που αφορούν την «Ασφαλή μετακίνηση μαθητών»


Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011
Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης
Εκκίνηση: Πλατεία Άρεως , Δικαστικό Μέγαρο, 12.00 π.μ.
Καλούνται όλοι οι συμπολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας σε ένα όμορφο ποδηλατικό περίπατο στους δρόμους της πόλης. Θα κληρωθούν ποδήλατα σε όσους συμμετέχουν.


Την εκδήλωση στηρίζει η Τροχαία Τρίπολης, οι πρόσκοποι και οι Σαμαρείτες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η ποδηλατική κίνηση «Ζωή Ποδήλατο».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS