Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ


Σήμερα το πρωί στο κτίριο της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης τελέστηκε ο αγιασμός για την σχολή μουσικής που θα λειτουργήσει πάλι και φέτος και θα είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με τον κόσμο της μουσικής. Υπενθυμίζουμε ότι στη σχολή πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα:
θεωρίας της μουσικής
εκμάθησης μουσικών οργάνων της Φιλαρμονικής, από ομάδα καταξιωμένων καθηγητών μουσικής, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσα παιδιά επιθυμούν να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό της.
Αναλυτικότερα τα όργανα που θα διδάσκονται είναι τα εξής:
Κλαρίνο, σαξόφωνο, φλάουτο (Ξύλινα πνευστά)
τρομπέτα, αλτικόρνο, ευφώνιο, τρομπόνι, τζένις, τούμπα (χάλκινα πνευστά)
Ταμπούρο, Γκραν κάσα, ντραμς (τύμπανα - κρουστά).
Επικεφαλής της ομάδας των καθηγητών είναι ο κ. Σωτήριος Κωστούρος, Μαρκόγιαννης Κυριάκος και η κα. Ευαγγελία Χρονοπούλου.
Αιτήσεις εγγραφής μπορούν να υποβάλουν παιδιά ηλικίας από 10 ετών και άνω.
Πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής στα γραφεία της Φιλαρμονικής κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 6:30μ.μ - 9:00μ.μ. και Σάββατο 9:00π.μ.-12:00π.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης:
2710 234719.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με αυτήν την ανακοίνωση μαζεύτηκαν παρα μα πάρα πολλά παιδιά σήμερα και μαζί με τον αγιασμό τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μουσικά όργανα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κ. Ζαμπαθά, ο κ. Παυλής, ο κ. Κουκάκης, το συμβούλιο της ΦΔΤ , μουσικοί, γονείς και φυσικά τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Η κ. Χρ. Ζαμπαθά, Πρόεδρος του ΝΠΔΤ, ευχήθηκε Καλή Χρονιά και είπε ότι θα υπάρχει η στήριξη του Δήμου σε ότι χρειαστεί η Φιλαρμονική. Ο κ. Δ. Παυλής δήλωσε ότι θα τεθεί το ζήτημα της Φιλαρμονικής στο δημοτικό συμβούλιο και ότι πρέπει η ιστορία της ΦΔΤ να συνεχιστεί.
Ο κ Παναγιώτης Αλεξόπουλος Πρόεδρος των μουσικών ήταν ένας υπέροχος οικοδεσπότης και άνοιξε την αγκαλια της Φιλαρμονικής σε όλα τα παιδιά .

Μην ξεχνάμε ότι οι καθηγητές διδάσκουν χωρίς να πληρώνονται στην Φιλαρμονική και γιαυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτό που προσφέρουν....

Ελπίζουμε οι υποσχέσεις του Δήμου για στήριξη να μην είναι μόνο λόγια αλλά να εφαρμοστούν στην πράξη!!! Μην ξεχνάμε ότι η Φιλαρμονική μετράει 115 χρόνια περίπου και έχει μεγάλες ανάγκες σε μουσικά όργανα και άλλα πολλά!




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS