ΙΩΣΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ?


ΙΩΣΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ.

Τα συμπτώματα και πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την γαστρεντερίτιδα του παιδιού μας.

-Η γαστρεντερίτιδα αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα του καλοκαιριού λόγω των ιώσεων και της μολύνσεως των τροφών και του νερού από βακτήρια.
-Η γαστρεντερίτιδα είναι μεταδοτική από άνθρωπο σε άνθρωπο, από τα ζώα, τις χειραψίες ή το μολυσμένο νερό.
-Η διάρκεια της γαστρεντερίτιδας εξαρτάται από την αιτία που την έχει προκαλέσει.

Πώς εκδηλώνεται η γαστρεντερίτιδα;
Ναυτία ή εμετοί, διάρροια και κράμπες στην κοιλιά είναι τα βασικά συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας, τα οποία όμως ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το αίτιο που την προκαλεί.

Τι πρέπει να κάνουμε;
Σε περίπτωση γαστρεντερίτιδας πρέπει να δίνουμε στο παιδί πολλά υγρά και να το ταϊζουμε ελαφρά. Στην αρχή θα πρέπει να τρώει φρυγανιές, ζελέ ή ρύζι.

Πρόληψη
Για να αποφύγουμε την γαστρεντερίτιδα, ακολουθούμε τους παρακάτω κανόνες
-Πλένουμε συχνά τα χέρια του παιδιού
-Ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής στο σπίτι και στους χώρους όπου περνάει χρόνο το παιδί
-Πλένουμε σχολαστικά τα φρούτα και τα λαχανικά και ψήνουμε καλά τα κρέατα που καταναλώνει το παιδί μας
-Φροντίζουμε για τον εμβολιασμό και την υγιεινή του κατοικιδίου μας και δεν αφήνουμε το παιδί να έρθει σε επαφή με ζώα την κατάσταση των οποίων δεν γνωρίζουμε
-Όταν έχουμε αμφιβολία για την καταλληλότητα του νερού που πρόκειται να καταναλώσει το παιδί μας, τού παρέχουμε εμφιαλωμένο νερό.

Πότε πρέπει να πάμε στον γιατρό;
Ιατρική βοήθεια ζητάμε εφόσον ο εμετός επιμένει πάνω από 2 ημέρες και η διάρροια πάνω από 4 μέρες. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει το παιδί σε αφυδάτωση. Σε κάθε περίπτση, ακόμη και από την αρχή των συμπτωμάτων, είμαστε σε επαγρύπνυση σε σχέση με την πιθανή αφυδάτωση και το παραμικρό σύμπτωμα μάς οδηγεί στο ιατρείο του παιδιάτρου που παρακολουθεί το παιδί μας. Αν λοιπόν τα χείλη και η γλώσσα του παιδιού είναι στενγά, αν το δερματάκι του είναι ξηρό, εμφανίζει μειωμένη κινητικότητα και ατονία, είναι πιθανό να έχει αφυδατωθεί. Επίσης, ειδοποιούμε αμέσως τον γιατρό αν τα κόπρανα του παιδιού μας εμφανίσουν αίμα ή βλέννα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS