Πως διαλέγουμε μπακαλιάρο


Πως διαλέγουμε μπακαλιάρο: Ο καλός μπακαλιάρος είναι αυτός που έχει λευκή, μπόλικη σάρκα. Επίσης πρέπει τα κρυσταλλάκια του αλατιού που έχει πάνω του να μην είναι θαμπά. Η καλύτερη ποιότητα μπακαλιάρου είναι Ισλανδίας. Τα παστά ψάρια, όπως ο μπακαλιάρος, πρέπει να έχουν φωτεινό χρώμα στη σάρκα

Πώς Ξαλμυρίζουμε τον παστό μπακαλιάρο
Βγάζουμε την πέτσα, ξεπλένουμε καλά τον μπακαλιάρο να φύγει το αλάτι, τον κόβουμε σε μερίδες και τον βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό.
Εάν ο μπακαλιάρος δεν είναι φιλέτο θα πρέπει να αφαιρεθούν προσεκτικά όλα τα κόκκαλα.
Αλλάζουμε το νερό συχνά, κάθε τρεις – τέσσερις ώρες για 24 ώρες

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Τι χρειαζόμαστε:

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες)
  • 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 χούφτα καρύδια
  • αλάτι - λευκό πιπέρι
  • 1κ.γ. ξύδι
  • μαιντανό προαιρετικό

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα. Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως την γεύση του.
  2. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέτουμε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσουμε λίγο το κουρκούτι.
  3. Τηγανίζουμε στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. Επειδή πιτσιλάει πολύ να έχετε προστατευτικό δίχτυ ή μακριά τα παιδάκια σας.
  4. Την προηγούμενη μέρα φτιάχνουμε την σκορδαλιά που καλό είναι να μείνει μία μέρα στο ψυγείο για να δέσει η γεύση της καλύτερα.
  5. Στο multi ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια. Τα υλικά δε είναι με ακρίβεια...δηλαδή παίζει ρόλο πόσο δυνατή ή αλμυρή ή ξιδάτη την θέλετε. Θα πρότεινα να την δοκιμάζετε καθώς την φτιάχνετε .



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS