Επιστολή Επιμελητηρίου προς την αρμόδια αρχή του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ


Σε επιστολή του προς την αρμόδια αρχή του ΥΠΕΚΑ για το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ»  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας ζητά την επίσπευση των διαδικασιών του προγράμματος. Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

«Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει για στήριξη των αρκαδικών επιχειρήσεων εν μέσω της οικονομικής ύφεσης που βιώνουμε, έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων για την υλοποίηση του προγράμματος ¨Εξοικονόμηση κατ’ οίκον». Συγκεκριμένα, επιχειρηματίες της περιοχής μας που δραστηριοποιούνται στην αντικατάσταση κουφωμάτων και στην τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων μας ενημέρωσαν ότι η διαδικασία έγκρισης και αποπληρωμής των έργων καθυστερεί χαρακτηριστικά.

Μετά από επικοινωνία με τα τοπικά καταστήματα  των εμπλεκόμενων τραπεζών (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε, Άλφα Τράπεζα Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Τράπεζα EFG Eurobank –Εργασίας Α.Ε) διαπιστώσαμε ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν πάρει τις προκαταβολές και ενώ έχει ολοκληρωθεί το έργο δεν έχουν αποπληρωθεί. Επιπλέον πολλές αιτήσεις είναι εδώ και πολύ καιρό στο στάδιο της αξιολόγησης από το ΥΠΕΚΑ δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα στην αγορά για το πρόγραμμα το ίδιο καθώς και ένα κλίμα δυσπιστίας για τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

Η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου τόσο από τις τράπεζες όσο και από το ΥΠΕΚΑ που δεν εκταμιεύει τα ποσά που δικαιούνται οι ωφελούμενοι, οδηγεί τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο πρόγραμμα σε οικονομική δυσχέρεια καθώς δεν αποπληρώνονται οι απαιτήσεις με αποτέλεσμα να αδυνατούν και αυτές να εξοφλήσουν τις οφειλές τους που προκύπτουν από την επιχειρηματικής τους λειτουργία (ΦΠΑ, φόροι, μισθοδοσίες, προμηθευτές).

Συνεπώς σας καλούμε να προχωρήσετε όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα στην αποπληρωμή των εγκεκριμένων έργων αλλά και στην ταχύτερη έγκριση των αιτήσεων έτσι ώστε να μπορέσει το πρόγραμμα να επιτύχει τους στόχους του, αλλά και να υπάρξει μία μικρή «ένεση» ρευστότητας από αυτό στην αγορά.»



ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS