ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ Ο Ν. ΣΑΜΑΡΑΣ

Μυρινα 4/1/13, 21.30
Σα βόμβα έπεσε στη Λήμνο η είδηση της απώλειας του Νίκου Σαμαρά. Όμως, όπως διαπιστώσαμε από τα πανελλαδικά ΜΜΕ, το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα, τη φίλαθλη τουλάχιστον!
Ο κορυφαίας αθλητής του Βόλεϊ, με την τεραστία καριέρα στην Ελλάδα και σε ομάδες το Εξωτερικού( Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία , Τουρκία), με συμμέτοχες στην Εθνική, που μετρούνται σε εκατοντάδες, έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών.
Βρισκόταν στην Αθήνα όταν το απόγευμα της Παρασκευής 4/1 αισθάνθηκε πόνο στο κεφάλι και έχασε τις αισθήσεις του. Καθοδόν προς το νοσοκομείο μέσα στο ασθενοφόρο έφυγε από τη ζωή. Αίτια, όπως επισήμως ανακοινώθηκε, ήταν ανεύρυσμα (σπάσιμο αρτηρίας) στον εγκέφαλο.
Στη Λήμνο, που ζούσε οικογενειακά και είχε δραστηριοποιηθεί αθλητικά τα τελευταία 3 χρόνια ο Νίκος Σαμαράς, η είδηση δεν χρειάστηκε τα sitesκαι τη τηλεόραση για να κυκλοφορήσει. Εδώ μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα από συγκλονισμένα πρόσωπα και, μερικές φορές, δακρυσμένα μάτια.
Η είδηση πριν πάρει διαστάσεις έφθασε στην οικογένεια του εκλιπόντος και ακολούθησαν συγκλονιστικές στιγμές, που θύμιζαν αρχαία τραγωδία. Τα κύρια πρόσωπα του δράματος ήταν η γυναίκα του Ελένη και το 5χρονο αγοράκι τους, το οποίο, φυσικά, είχαν φροντίσει να το απομακρύνουν από το χώρο που επικρατούσε ανείπωτος πόνος.
Βέβαια, συμμέτοχοι στο δράμα ήταν και οι υπόλοιποι συγγενείς και κυρίως οι γονείς και η γιαγιά της γυναίκας του Ελένης, που αδυνατούσαν να δεχτούν αυτό που είχε συμβεί. Στο οικογενειακό τους σπίτι στο Ανδρώνι, άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος ενώ η είδηση κυκλοφορούσε, ως απίστευτη, σε όλη τη Μυρινα.
Το βράδυ της μοιραίας Παρασκευής , όλα τα sitesείχαν την είδηση, τα αθλητικά ως πρωτοσέλιδη, τα αθλητικά της ΝΕΤ, άρχισαν με αυτή την είδηση και αυτό είναι φυσικό αφού ο Ν. Σαμαράς ήταν από τους καλύτερους Έλληνες πετοσφαιριστές με μεγάλες εθνικές, συλλογικές και διεθνείς επιτυχίες.
Είχε καταγωγή από την Ορεστιάδα. Σπούδασε καθηγητής φυσικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θράκης και εκεί γνώρισε την, μετέπειτα, γυναίκα Ελένη Δούκα.
Ήρθαν στη Λήμνο πριν 3 χρόνια και όπως μας είχε πει σε συνέντευξη του στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ, oΝ. Σαμαράς, ένας λόγος που αποφάσισε να έρθει στη Λήμνο, την πατρίδα της γυναικάς του, όπου μέχρι τότε ερχόταν για διακοπές, ήταν το παιδί τους για να μεγαλώσει σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι το σπίτι που επέλεξαν στη Λήμνο ήταν εξοχικό, λίγο έξω από τη Μυρινα, και πολύ κοντά στο κλειστό γήπεδο, κατάλληλο και για αγώνες βόλεϊ. Θα έλεγα ότι αυτή η επιλογή για κατοικία σε μια ήρεμη και κάπως απόμακρη περιοχή, ταίριαζε και στον χαρακτήρα του Νίκου Σαμαρά, οποίος ήταν ένας άνθρωπος, χωρίς καμιά έπαρση και καθόλου φανταχτερός!
Πέρσι η ομάδα βόλεϊ LIMNOSCLUB, που ίδρυσε και προπονούσε ο Σαμαράς έκανε τα πρώτα βήματα της, ενώ ο ίδιος ήταν ακόμη παίχτης του Μίλωνα και κάθε εβδομάδα ταξιδεύετε για να παίρνει μέρος στην προσπάθεια της ομάδας να κρατηθεί στην Κατηγορία, κάτι που επετεύχθη! Φέτος ο Νίκος ήταν παίχτης και προπονητής της ομάδας βόλεϊ της Λήμνου! Πήρε μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος ενώ το όνειρο του ήταν το LIMNOSCLUB να ανέβει στην Α Κατηγορία. Επομένως η Λήμνος μαζί με τον Σαμαρά έχασε και αυτή την ευκαιρία.
Γυρίζοντας, όμως, στην σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα, αναφέρουμε ότι η κηδεία του μεγάλου αυτού Έλληνα αθλητή, θα γίνει στη Λήμνο, την οποία επέλεξε για πατρίδα του!
http://www.limnosnea.com/index.php/component/k2/item/328-%CE%B1%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BD%CE%BF-%CE%BF-%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη