ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Πρόσκληση

     Η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί μέσα από το πρόγραμμα Εργαστήρι Πολιτικής, το οποίο υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, ανέδειξε την προστασία του περιβάλλοντος ως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα του δήμου μας.

Για το λόγο αυτό καλεί τους φορείς της πόλης σε συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 18:30 στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου (Λαγοπάτης και Αταλάντης, 1ος όροφος).

Στόχος της συνάντησης αυτής θα είναι η παρουσίαση του σχεδίου δράσης που έχει αναπτύξει η ομάδα εργασίας σε προηγούμενες συναντήσεις και η συζήτηση της υλοποίησης αυτού με τη συμμετοχή των φορέων.

Για την ενημέρωσή σας επισυνάπτεται έντυπο για το σχέδιο δράσης.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα μείζον ζήτημα που μας αφορά όλους και απαιτεί συλλογική δράση, με γνώση, ευθύνη και αποφασιστικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη της ομάδας εργασίας Βιβή Λυμπέρη (τηλ. 2713600405) και Κατερίνα Σιάμπου (τηλ. 2713600458).

 

Ενημερωτικό έντυπο

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εργαστήρι Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που υλοποιείται από το 2011 στο Δήμο μας, με στόχο την ανάδειξη ενός μοντέλου συμμετοχής των νέων στην τοπική κοινωνία και στην τοπική αυτοδιοίκηση, συστάθηκε μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από νέους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία ανέπτυξε ένα σχέδιο δράσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων αλλά και μεγαλύτερων γενεών για το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και βιωματικής εκπαίδευσης, με την συμμετοχή των σχολείων, κοινωνικών φορέων και του Δήμου.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση του σχεδίου αυτού είναι να ενθαρρυνθούν και να ενδυναμωθούν οι νέοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες συλλογικής δράσης, οι οποίες θα αναδείξουν κοινωνικά προβλήματα και λύσεις αυτών, στο πεδίο της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και σε άλλους τομείς.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες:

*      Δημιουργία ενός πακέτου εκπαιδευτικού υλικού (έντυπο, ψηφιακό ή άλλο) από ομάδα εκπαιδευτικών που θα συσταθεί, το οποίο να χρησιμοποιηθεί στα σχολεία Δημιουργία βιβλιοθήκης εντός της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Τρίπολης με το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό

*      Προώθηση της βιβλιοθήκης που θα δημιουργηθεί

*      Οργάνωση μιας εκδήλωσης για το περιβάλλον στο Δήμο συμπεριλαμβανομένης μιας έκθεσης φωτογραφίας, με τις φωτογραφίες που θα βγάλουν οι μαθητές της πόλης μας στο φωτό-σαφάρι που θα γίνει, με θέμα «Μια όμορφη και μια άσχημη γωνιά από το περιβάλλον της πόλης μου».

*      Συλλογή και αξιοποίηση καινοτόμων δράσεων για το περιβάλλον

Προκειμένου για την συλλογή του υλικού (διαδραστικά, βιωματικά μαθήματα, παιχνίδια γνώσης και ταινίες, σχετικές  ιστοσελίδες κ.α.  με θέματα καθαριότητας και περιβάλλοντος στην πόλη) θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας  εκπαιδευτικών αλλά και πολιτών  με εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση. Επίσης πολύτιμη θα είναι στο στάδιο αυτό η συνεργασία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του προσωπικού της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Η συμμετοχή είναι εθελοντική και επαφίεται στην πρωτοβουλία και στον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων.

Έμπνευση όλων μας είναι πρώτα η συμμετοχή, η δική μας και η δική σας, για την υλοποίηση του σχεδίου και η ενεργοποίηση των συμπολιτών μας και δη των νεότερων.

Αναμένουμε την συμμετοχή σας!
Η ομάδα εργασίας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS