ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Τρίπολης κ. Θανάσης Αρβανίτης στα ΜΜΕ, μαζί με τον κ. Θεοδωρόπουλο Ιωαν. μέλος του ΔΣ,  για δυο θέματα χθές, για το νόμο άνοιγμα των καταστημάτων αλλά και για το δεκαημερο εκπτωσεων.

΄Έτσι την Κυριακή αυτή 3 Νοεμβρίου τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματα. Ο νόμος 4177/2013 που αναφέρεται στο άνοιγμα 7 Κυριακών το χρόνο έχει σαν Κυριακή και την 3 Νοεμβρίου. Το ΔΣ αποφάσισε να προτείνει να μείνουν κλειστά τα μαγαζιά. Οι λόγοι είναι ότι η πλειοψηφία μελών δεν ήθελε και δεύτερον ότι οι περισσότεροι εμπορικοί σύλλογοι θεωρούν ότι η Κυριακή δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς. Έτσι και άλλοι εμπορικοί σύλλογοι δεν θα ανοιξουν τα μαγαζια τους πχ Καλαμάτα, Σπάρτη, Αργος κλπ Κανονικά το ωράριο για την Κυριακή είναι 11 με 8 αλλά δεν υποχρεώνει κανέναν ο νόμος να άνοιξει. Είναι προαιρετικό και δεν έχει κυρώσεις.

Όσον αφορά το θέμα του 10ημερου εκπτώσεων ο Πρόεδρος είπε ότι ο ίδιος νόμος θέλει 2 τακτικές εκπτώσεις και 2 δεκαήμερα Νοεμβρη και Μάιο.

Έτσι απο 1 έως 9 Νοεμβρίου η αγορά της Τρίπολης θα έχει εμπόρευμα σε προσφορά, αλλά όπως τόνισε τα δεκαήμερα αυτά αναστάτωση δημιουργούν στην αγορά αλλά θα υπάρχουν ωστόσο ευκαιρίες στα καταστήματα για να ψωνίσει ο κόσμος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS