ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η πρώτη συνάντηση για να γίνει στην Τρίπολη ένα μουσείο πόλης έγινε χθές στο Παλιό Δημαρχείο στην Τρίπολη με φορείς της πόλης αλλά και με πανεπιστημιακούς ιστορικούς.

Οι εισηγήσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γ. Σμυρνιώτης στις δηλώσεις που μας παραχώρησε είπε ότι είναι η πρώτη συνάντηση από τις πολλές που θα γίνουν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τέτοιο μουσείο. Επίσης είπε ότι οι πολίτες αν μπορούσαν να προσφέρουν αντικείμενα και υλικό θα ήταν πάρα πολύ καλό για το Μουσείο Πόλης της Τρίπολης. "Υπάρχουν οι χώροι πουα θα μπορεί να στεγαστεί " είπε.


Η Χριστίνα Αγριαντώνη, Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και
  Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είπε "Το Μουσείο πόλης πρέπει να δείχνει την ταυτότητα της πόλης. Χρειάζεται ένας χάρτης πόλης. Πρέπει να φτιάχνεται με τους κατοίκους, να συμμετέχουν και πρέπει να αναδείξει η Τρίπολη δικά της πράγματα που τα έχει μόνο αυτή"

Η Μάρλεν Μούλιου, Λέκτορας Μουσειολογίας, Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Εθνικό και
Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών έδειξε σε παρουσίαση που υπάρχουν μουσεία πόλεων στην Ελλάδα, τι θέματα πρέπει να έχουν μέσα, έδειξε αυτό της Θεσσαλονίκης αλλά και του Λονδίνου. "Μουσείο πόλης με ερωτήματα γιατί; πως; για ποιον;"

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και στο άμεσο μέλλον προκειμένου να γίνει ο σχεδιασμός για το Μουσειο Πολης της Τριπολης.




 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS