Οι μαθητές της Γ’ γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης, στα πλαίσια του προγράμματος Ecomobility 2013-2014, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη


Οι μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος Ecomobility 2013-2014,  έθεσαν στον Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ερωτήματα τα οποία αφορούν μείζονα ζητήματα της πόλης.

Ο κ. Σμυρνιώτης, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών και επεσήμανε ότι  η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μια καλύτερη πόλη με οικολογική συνείδηση στο οποίο συνέβαλε  σημαντικά και η πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης . Όπως ενημέρωσε ο κ. Δήμαρχος  για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών υλοποιήθηκαν  ειδικές ρυθμίσεις ενώ θα υλοποιηθούν και άλλες , όπως  να κατασκευαστούν και άλλοι χώροι στάθμευσης οχημάτων  προκειμένου να σταματήσει η αλόγιστη χρήση αυτοκινήτου στην πόλη.

Ακόμη ανέφερε και την προοπτική συνεργασίας με το ΚΤΕΛ ώστε  να υπάρξουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις προκειμένου ηλικιωμένοι αλλά και ευπαθείς ομάδες, να μπορούν να εξυπηρετούνται  για να διεκπεραιώνουν ανάγκες τους σε κτίρια που βρίσκονται μακριά απ’ το κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου τους ενημέρωσε και  για το Σύμφωνο Δημάρχων το οποίο υπέγραψε ο ίδιος  στις Βρυξέλλες και βάσει του οποίου έως και το 2020, θα έχει μειωθεί η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%.

Το πρόγραμμα Ecomobility, στα πλαίσια του οποίου πραγματοποήθηκε η συνάντηση των μαθητών της Γ΄ ταξης του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης με το Δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη θα υλοποιηθεί για 11η συνεχόμενη χρονιά.

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό και πολυβραβευμένο πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε με σκοπό την ενεργοποίηση των νέων μας στον εντοπισμό προβλημάτων που προκαλούν οι συμπεριφορές μετακίνησης των πολιτών στη πόλη μας.

 

 Κύριος στόχος της συμμετοχής του Δήμου μας στην Εκστρατεία ECOMOBILITY ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, με το μήνυμα  και της ανάληψης της διοργάνωσης του προγράμματος στη πόλη μας, είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της περιοχής μας, μέσω προετοιμασίας εργασιών και κατάθεσης προτάσεων, να ενεργοποιηθούν και να μελετήσουν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνθήκες και οι συνήθειες μετακίνησης στη πόλη μας.

 

Στις 25 Φεβρουαρίου 2014 η Επιτροπή Οργάνωσης της Εκστρατείας και ο Δήμος Τρίπολης θα συνδιοργανώσουν μια σημαντική εκδήλωση για την υποδοχή και παρουσίαση των προτάσεων των εφήβων μας, η οποία θα γίνει με την παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, των Φορέων, των Επιστημόνων και των Ενεργών Πολιτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης και ώρα 12.00 από τους μαθητές της Γ΄τάξης του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη