Καφές στην χόβολη... η παράδοση στην Τρίπολη συνεχίζεται...

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Ένας καλός καφές είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσει η μέρα μας στην Τρίπολη.
Είπαμε να αναζητήσουμε καλό καφέ, φτιαγμένο με παραδοσιακό τρόπο. Και γιαυτό κατευθυνθήκαμε στο καφενείο - ουζερί "Καμάρες" όπου συναντήσαμε την Βασιλική Νικολακοπούλου , η οποία όχι μόνο μας έφτιαξε καφέ στην χόβολη αλλά μας είπε τα μυστικά του τρόπου αυτού!!

Το παραδοσιακό καφενείο - ουζερί "Καμάρες" που βρίσκεται στον πεζόδρομο Δαβιάς και Πετροπούλου 9 (πίσω από πρώην αγροτική τράπεζα) αριθμεί περίπου 30 χρόνια και στην νέα ιδιοκτησία - στον Κανέλλο Νικολακόπουλο - περίπου 3 χρόνια. Όπως μας λέει η Βασιλική το καφενείο ανακαινίστηκε αλλά κρατάει την παράδοση και το στυλ του χώρου  με τις καμάρες. Έχει σταθερή πελατεία αλλά είναι και η εποχή που οι νέοι κάνουν στροφή και πλησιάζουν έναν παραδοσιακό καφενέ είτε για να πιούν ρακόμελο, καφέ, ουζάκι και τσουκαλόκαφτο. Είναι σημείο συνάντησης σε ένα πιο ήσυχο περιβάλλον νέων, φοιτητών, επιχειρηματιών αλλά και των παππούδων της πόλης.

Και η συζήτηση συνεχίζεται με τον εξαιρετικά πλούσιο σε γεύση ελληνικό καφέ:
"Στο καφενείο μας ο καφές φτιάχνεται στην χόβολη, σερβίρεται με το ειδικό μπρίκι έχει υπέροχο καϊμάκι, γεύση αλλά και άρωμα. Το μυστικό του επίσης είναι ότι ο καφές είναι φρεσκοαλεσμένος από επίσης παραδοσιακό καφεκοπτείο της πόλης και όχι έτοιμος."
Η Βασιλική γυρίζει το μπρίκι σιγά σιγά μέσα στην ψιλή άμμο της χόβολης και μας σερβίρει το καφεδάκι... Ένας καφές σκέτη απόλαυση!! Χαιρόμαστε που στην πόλη μας νέα παιδιά κρατούν ακόμα τις παραδόσεις.

Αν θέλετε λοιπόν να δείτε από κοντά και να απολαύσετε ελληνικό καλό καφέ στην Τρίπολη, περάστε μια βόλτα από τις "Καμάρες"!!!













ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟ ΚΑΦΕ ΟΥΖΕΡΙ "ΚΑΜΑΡΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη