Θεμελιώθηκε ένα υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο στην Τρίπολη

Ένα νέο νηπιαγωγείο, το 4ο νηπιαγωγείο Τρίπολης θεμελιώθηκε σήμερα από το Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη στη συνοικία Φιλικών επί της οδού Δευκαλίωνος .

Στην  τελετή αγιασμού θεμελίωσης του νέου 4ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Τρίπολης βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο βουλευτής Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο Νίκος Καλτεζιώτης και ο Δντης Αθμιας Εκπαίδευσης κ. Γκέσουρας.

Θα είναι ένα υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο με ηλιακή θέρμανση και άλλα πολλά για 50 παιδάκια!!

Ένα τέτοιο νηπιαγωγείο στην σημερινή εποχή τείνει να είναι πάνω στις νέες τεχνολογίες σε όλα τα επίπεδα, οικολογικό και με προοπτική να φέρει ανάπτυξη στην περιοχή που χτίζεται!

Ο Πέτρος Καλτεζιώτης, δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος στο Δόμο Τρίπολης για τα θέματα Αθμιας είπε:
"Ειδικό βάρος έχει δοθεί στην ενεργειακή ταυτότητα του κτηρίου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας κατά την λειτουργία του. Μερικά από τα στοιχεία της ενεργειακής ταυτότητας του κτηρίου αποτελούν η πολύ καλή μόνωση της τοιχοποιίας και της στέγης, τα θερμομονωτικά κουφώματα τελευταίας γενιάς, οι ενεργειακοί υαλοπίνακες και το υβριδικό σύστημα θέρμανσης του κτηρίου που αποτελείται από ηλιακό σύστημα θέρμανσης σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας. "

Μην ξεχνάμε ότι χθες υπογράφηκε και η σύμβαση για την κατασκευή του 10ου νηπιαγωγείου.

Το συγκεκριμένο 4ο νηπιαγωγείο είναι προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ από το ΕΣΠΑ.











 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS