- 2 1/2 φλ αλευρι για ολες τις χρησεις
- 3 κ.γ μπεικιν παουντερ
- 1 φλ βουτυρο
- 4 αυγα
- 2/3 φλ ζαχαρη
- 1 βανιλια
- 125 γρ κουβερτουρα ή σοκολατα υγειας χοντροκομμένη
- 1 φλ ασπρισμενα αμυγδαλα φιλε (προαιρετικα)
Σιροπι
- 3 φλ ζαχαρη
- 1 1/2 φλ νερο
- 1 κ.σ χυμο λεμονιου
Κοσκινιζετε το αλευρι με το μπεικιν.
Χτυπατε το βουτυρο με την ζαχαρη να αφρατεψη. Βανίλια
Συνεχιζοντας το χτυπημα, ριξτε ενα ενα τα αυγα ριχνοντας απο μια κουταλια αλευρι υστερα απο καθε αυγο.
Χαμηλωστε τη ταχυτητα στο ελαχιστο και ριξτε το αλευρι σε δοσεις, ωσπου να τελειωσει το αλευρι για να γινει το κεικ αφρατο.
Αδειαστε σε ταψακι και ριξτε τα κομματακια σοκολατας να βουλιαξουν. ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΜΕ ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Ψηστε. αφήστε να κρυωσει και σιροπιαστε
* ΕΒΑΛΑ ΦΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ
Δημοσίευση σχολίου