Αθωώθηκαν Μαρινάκης και Θεοδωρίδης για τον περσινό τελικό κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, και ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης, οι οποίοι δικάστηκαν για τη συμπεριφορά τους στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην πειραϊκή ομάδα και τον Αστέρα Τρίπολης, τον Μάιο του 2012, επειδή είχαν μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών.


Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως ενέργειες που δεν θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του αθλήματος, όπως μια απλή διαμαρτυρία, δεν ποινικοποιούνται και πως η απλή είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών δεν είναι αθέμιτη ενέργεια, αφού δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στα γήπεδα. Εκτίμησε ότι τα σφάλματα των διαιτητών ήταν τυχαία και συμπτωματικά και ανέφερε πως η συμπεριφορά των δύο παραγόντων καθορίστηκε από την αγάπη τους για την ομάδα τους, αφού ο τρόπος ήταν άκομψος, αλλά η συμπεριφορά τους υπάγεται στον υπερβάλλοντα ζήλο.
Ανάμεσα στους μάρτυρες ήταν ο συνιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενακης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας και πως ενημερώθηκε για το γεγονός από τον γιατρό της ομάδας, ενώ πρόσθεσε πως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις να ειδοποιείται ο παράγοντας και της άλλης ομάδας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και στο τέλος τόνισε πως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του αδικήθηκε κατάφωρα.
Από τη δική του μεριά, ο επιπρόσθετος διαιτητής της αναμέτρησης (βοηθός περιοχής), Σταύρος Μάνταλος, κατέθεσε πως βρισκόταν στα αποδυτήρια όταν μπήκαν οι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης, αλλά αυτό που είπαν ήταν να παίξουν 50-50 και πως δεν του φάνηκαν απειλητικοί. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κατάθεση του έτερου βοηθού περιοχής, Σταύρου Τριτσώνη.
Την άποψη πως οι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης δεν έκαναν κάτι παράνομο ή ασυνήθιστο εξέφρασε και ο υπεύθυνος ασφάλειας γηπέδων της ΕΠΟ, προσθέτοντας πως οι δύο παράγοντας πήγαν για να ευχηθούν «καλή επιτυχία», λόγω ευγένειας, και πως αν έγιναν λάθη από τους διαιτητές στο β΄ ημίχρονο ήταν ανθρώπινα.
Τέλος, οι συνήγοροι κατέθεσαν δημοσιεύματα με παρόμοια περιστατικά, όπως την "επίσκεψη" παραγόντων του Παναθηναϊκού σε αγώνα με τον Πλατανιά, «χωρίς -όπως είπαν- να υπάρξει δίωξη ή να ασχοληθεί κανείς ιδιαίτερα», ενώ αναφέρθηκαν και στον προχθεσινό αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες, λέγοντας πως «...ο Ολυμπιακός αδικήθηκε κατάφωρα σε αγώνα με τον τωρινό του κατήγορο, αλλά αυτά γίνονται όλη την ώρα».
 
Πηγή: ΑΜΠΕ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ,arcadiapress

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS