Πασχαλινές Εκδηλώσεις της Χορωδίας «Ορφέας» Τρίπολης


Η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συνεπής στην παρουσία της, έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτών του Πάσχα. Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 η Εκκλησιαστική / Μικτή Χορωδία, προσκεκλημένη του Δήμου Μεγαλόπολης, θα εμφανιστεί στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου (ώρα 20:00), με θρησκευτικό πρόγραμμα σχετικό με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχει και η Χορωδία της ΔΕΗ Αθηνών. Την επομένη, Σάββατο του Λαζάρου (12/4/14), το ίδιο τμήμα, προσκεκλημένο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, θα πραγματοποιήσει θρησκευτική συναυλία με τίτλο «Συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν» στο Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης Αίθουσα «Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου» (ώρα 19:00). Την εκκλησιαστική / μικτή χορωδία διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Ορφέα» Μο Βασίλειος Τζαβάρας, ο οποίος έχει κάνει την χορωδιακή προσαρμογή των περισσοτέρων βυζαντινών ύμνων του προγράμματος.

            Την Μεγάλη Τρίτη το εκκλησιαστικό τμήμα θα πραγματοποιήσει επετειακή εμφάνιση, αποδίδοντας το Τροπάριο της Κασσιανής (εναρμόνιση Θ. Πολυκράτη) στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως και ώρα 20:30. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια (1964 – 2014) από την τελευταία εμφάνιση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της Εκκλησιαστικής / Μικτής Χορωδίας του «Ορφέα» Τρίπολης, Μο Βασιλείου Τζαβάρα στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας. Από τα εφηβικά του χρόνια ο Β. Τζαβάρας ασχολήθηκε με την εκκλησιαστική πολυφωνική μουσική, άλλοτε συμμετέχοντας και κυρίως ιδρύοντας μικτές, αντρικές εκκλησιαστικές χορωδίες οι οποίες συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής. Από το 1961 έως το 1964 διεύθυνε την αντρική εκκλησιαστική χορωδία του Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης, στην οποία συμμετείχαν αρκετά μέλη των τωρινών χορωδιών της πόλης μας. Η εκκλησιαστική μουσική (πολυφωνική και βυζαντινή) ήταν από τα πρώτα του ακουστικά ερεθίσματα για την μετέπειτα ενασχόλησή του με τη μουσική.

            Τέλος, την Μεγάλη Παρασκευή ο «Ορφέας» Τρίπολης συνεπής στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης θα αποδώσει, με όλα τα τμήματά του, τα Εγκώμια κατά την περιφορά των Επιταφίων της πόλης μας επί της κεντρικής πλατείας του Αγίου Βασιλείου.

Το Δ.Σ., οι μαέστροι και οι χορωδοί του «Ορφέα» Τρίπολης σας εύχονται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. Είθε τα Αγια Πάθη του Σωτήρα του Κόσμου και το Άγιο Φως της Ανάστασης να φέρουν Ειρήνη- Αγάπη, Γαλήνη & Ευημερία σε όλο τον κόσμο. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS