ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 18/05


 

 Εκ μέρους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, του ψηφοδελτίου που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αγωνιστές, ριζοσπάστες που συναντηθήκαμε στους αγώνες για τα λαϊκά προβλήματα, ευχαριστούμε τους εργαζόμενους, που ξεπερνώντας διλήμματα και πιέσεις μας στήριξαν. Με μαχητικότητα τους καλούμε να συνεχίσουν και την 2η Κυριακή, ώστε την επόμενη ημέρα να είναι πιο ισχυρός ο λαός, να αποσπάσουμε βελτιώσεις, να ανοίξει ο δρόμος για μια καινούργια προοπτική.

Χωρίς να έχουμε και χωρίς να δημιουργούμε αυταπάτες, πορευόμαστε γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν για να βελτιωθεί η θέση της λαϊκής οικογένειας. Μπορούμε την επόμενη Κυριακή να στείλουμε ισχυρό μήνυμα σ’ αυτούς που κάνουν τη ζωή των εργαζομένων, των επαγγελματιών των αγροτών κόλαση. Ενισχύουμε, κάνουμε το ΚΚΕ όσο πιο ισχυρό γίνεται, καταδικάζουμε τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, που αποδέχονται την κυριαρχία του κεφαλαίου, αυτούς δηλαδή που δεν επιτρέπουν να πάρει ανάσα ο λαός στη ζωή του και στον τόπο κατοικίας του.

Η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του "μικρότερου κακού" στις ευρωεκλογές.

Στέλνουμε στα τσακίδια την κυβέρνηση. Δεν πρέπει όμως να παγιδευτούμε και σε  «αριστερές» εναλλαγές που θα αδρανοποιήσουν το λαϊκό κίνημα, θα προσφέρουν ανάσα στο σύστημα.

Η εκλογική μάχη πρέπει να ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή με ενίσχυση  του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Μόνο έτσι θα έχουμε θετικές εξελίξεις για το λαό.

Για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών η θέση μας είναι γνωστή από χρόνια . Δεν είναι δυνατό να επιλέξουμε ανάμεσα σε υποψηφίους  που όποιος και αν εκλεγεί θα εφαρμόσει τις αντιλαϊκές πολιτικές του κεφαλαίου. Καλούμε σε άκυρο, λευκό, για να μην χρεωθούν οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους τις πολιτικές που θα τους τσακίσουν και στην τοπική διοίκηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη