Καλούμε σε μια ευρεία συμμαχία για να βγει η Πελοπόννησος από την κρίση

Σε λίγες ώρες θα εκλέξουμε τον πολιτικό επικεφαλής που θα διοικήσει την Πελοπόννησο για την επόμενη πενταετία.
Αξίζει να τονίσουμε την ιδιαιτερότητα της κάλπης με δυο γύρους. Στον πρώτο γύρο, ο κάθε πολίτης καλείται να εκφράσει την προτίμησή του, σύμφωνα με πολλαπλά κριτήρια, ιδεολογικά, πολιτικά ή ακόμα και προσωπικά. Έχει μεγάλο εύρος επιλογής καθώς οι συνδυασμοί είναι πολλοί. Στο δεύτερο γύρο όμως το διακύβευμα τίθεται διαφορετικά. Πρόκειται πλέον να επιλέξει ποιον, από δυο συγκεκριμένους υποψήφιους, μπορεί να εμπιστευτεί και ποιον θέλει να αποκλείσει. 
Ο Πελοποννησιακός λαός, έκανε την τιμή στον συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα» και σε μένα προσωπικά, να εκφράσουμε μια από τις δυο δυνατές επιλογές του 2ου γύρου. Θεωρώ χρέος μου να διασαφηνίσω, ακόμα μια φορά, τι σημαίνει ψήφος στην «Πελοπόννησος Πρώτα» στις εκλογές στις 25 Μαΐου.
Η Πελοπόννησος βιώνει τα τελευταία χρόνια την κρίση που μαστίζει όλη τη χώρα, με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο. Η ανεργία έχει αυξηθεί με γρηγορότερο ρυθμό απ’ ότι στην υπόλοιπη χώρα. Η περιφέρεια ερημώνεται από νέους και ενεργούς πολίτες. Οι ανασφάλιστοι, χωρίς καμία πρόσβαση στην Υγεία, ξεπερνούν τους 100.000. Οι οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν κατά χιλιάδες. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που επιβάλει ο ξένος παράγοντας στη χώρα μας, προς όφελος μιας Γερμανίας, η οποία προσπαθεί, με λάθος τρόπο αν ανακτήσει το ιστορικά χαμένο έδαφος, και προς όφελος μεγαλοεργολάβων που κάνουν την κρίση ευκαιρία για να μεγιστοποιήσουν την κερδοσκοπία τους.
Όσοι ισχυρίζονται ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος δεν είναι πολιτικά, αλλά «τοπικά», προσπαθούν απλά να κρύψουν τη δική τους ανομολόγητη πολιτική. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναδείξαμε τα προβλήματα του τόπου μας και είναι πλέον φανερό ότι η επιλογή τίθεται ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον.
Παρελθόν είναι το σύστημα Τατούλη, που απογυμνώσαμε αποκαλύπτοντας τα γεγονότα, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς. Αποκαλύψαμε την πλαστογράφηση εισηγήσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να εγκριθούν απαράδεκτες αποφάσεις, την παραβίαση του νόμου περί αυτοδιοίκησης όσο αφορά αναθέσεις έργων σε οικογενειακές επιχειρήσεις του απερχόμενου περιφερειάρχη, την σύμπλευσή του στην αύξηση των διοδίων και στο ξεπούλημα των όμορφων παραλιών της χώρας μας κοκ. Ως απάντηση εισπράξαμε ύβρεις και συκοφαντίες. Κάτι βέβαια που συνηθίζει ο κ. Τατούλης ακόμα και προς ανθρώπους που ανήκουν στον δικό του πολιτικό χώρο. Σε διάφορα δημοσιεύματα, ο κ. Τατούλης χαρακτηρίζει τον Κώστα Καραμανλή «καλοφαγά, τεμπελίσκο, ψευτομάγκα και τραμπούκο» και κατηγορεί ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά ότι καταχράστηκε τα ταμεία του Υπουργείου Εξωτερικών για να χρηματίσει δημοσιογράφους. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα κρίνουν…
Τελευταία αποκαλύφθηκε και το σκάνδαλο του σχεδίου της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο κ. Τατούλης ισχυρίζεται ότι τα έγγραφα που αποδεικνύουν την απόρριψη αυτού του σχεδίου είναι «χαλκευμένα». Παραβιάζει βέβαια την νοημοσύνη των πολιτών, διότι αν είχαν παρουσιαστεί πλαστογραφημένα έγγραφα, οι ίδιες οι υπηρεσίες της ΕΕ θα το είχαν αμέσως επισημάνει. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα έγγραφα είναι γνήσια. Αλλά ο κ. Τατούλης, η ΤΕΡΝΑ και όσοι κρύβονται πίσω, προσπαθούν πανικόβλητοι και με κάθε μέσο να καθυστερήσουν ακόμα λίγες ώρες την απογύμνωσή τους, ώστε την Κυριακή να ψηφίσουν οι πολίτες, αγνοώντας την αλήθεια.
Το μέλλον, είναι η ανάπτυξη για τους κατοίκους, η διαφάνεια ως εγγύηση για την δημοκρατία, και η αλληλεγγύη σε περίοδο κρίσης ως ένδειξη ανθρωπιάς. Αυτό το μέλλον εκπροσωπεί η «Πελοπόννησος Πρώτα». Αυτό το μέλλον μπορούμε να χτίσουμε μαζί με όλους όσους απορρίπτουν το σκοτεινό παρελθόν, υπερβαίνοντας κομματικά στεγανά και ιδεοληψίες. Ξεκαθαρίσαμε πριν τις 18 Μαΐου, ότι έχουμε έναν μόνο αντίπαλο: το σύστημα Τατούλη και ότι θεωρούμε τους άλλους συνδυασμούς ως εν δυνάμει συμμάχους. Αυτό υλοποιούμε τώρα, που οι πολίτες μας επέλεξαν για να δώσουμε τη μάχη του δεύτερου γύρου.
Σε αυτή την κρίσιμη ώρα, όσοι αναλωθούν σε μικροκομματικές υστεροβουλίες, θα εκτεθούν προς τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους. Οι Πελοποννήσιοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Θυμούνται σήμερα όσα είχαν ειπωθεί χθες. Και θα θυμούνται αύριο όσα συμβαίνουν σήμερα.
Εμείς καλούμε όλους τους ψηφοφόρους σε μια ευρεία συμμαχία, που υπερβαίνει κομματικά στεγανά και ιδεοληψίες, για να βγει η Πελοπόννησος από την κρίση. Τους καλούμε, όχι μόνο για να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά και για να διοικήσουμε αύριο αποτελεσματικά την Πελοπόννησο. Τους καλούμε στη βάση ενός προγράμματος που οδηγεί την Πελοπόννησο στο δρόμο της ανάπτυξης προς όφελος των κατοίκων με όρους διαφάνειας και αλληλεγγύης.
 
Οδυσσέας Βουδούρης


Υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS