Αποκλειστική συνέντευξη ανηψιού ευεργέτη Αποστολόπουλου. Ποιος ήταν ο ευεργέτης;

Με ευκαιρία τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής σήμερα το μεσημέρι στο Πνευματικό προς τιμή του ευεργέτη Δημήτρη Αποστολόπουλου, ο ανηψιός του Σωτήριος Αποστολόπουλος- ιατρός στην Πάτρα, έδωσε στο "Βόλτα στην Τρίπολη" αποκλειστική συνέντευξη.

Ο Δημήτριος Αποστολόπουλος ήταν Αρκάς που έφυγε στην Αμερική και πλένοντας πιάτα έκανε αρκετά λεφτά με τα οποία έγινε αργότερα και επιχειρηματίας. Λατρεύοντας τα γράμματα τα οποία εκείνος δεν μπόρεσε να μάθει και πολλά, ήθελε να δώσει στην Τρίπολη κάτι αξιόλογο. Οραματιζόταν ότι ο πολιτισμός είναι το μέλλον της χώρας έδωσε λεφτά για να φτιαχτεί το Πνευματικό!!
Όπως μας λέει ο ανηψιός του ο στόχος του θείου επιτεύχθει όλα αυτά τα χρόνια από τους Τριπολιτσιώτες οι οποίοι το προσέχουν και το αναδεικνύουν.
Η δυσάρεστη όμως είδηση: η τελευταία Αποστολοπούλου που βρίσκεται στην Τρίπολη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο, σε μεγάλη ηλικία.





Στις φωτο κάτω:
Ο νεαρός είναι ο Δημ. Αποστολόπουλος ο δωρητής του Πνευματικού Κέντρου, όταν τελείωνε το Γυμνάσιο στην Τρίπολη.
Ο άλλος είναι ο  αδελφός του, ο Αποστ. Αποστολόπουλος Ακτινολόγος, που βοήθησε ουσιαστικά να δοθούν τα χρήματα 300.000 $ στο Δήμο Τριπόλεως, για να κατασκευαστεί το Πνευματικό Κέντρο.

Ευχαριστώ τον πρωην δήμαρχο Τρίπολης κ. Σωτηρόπουλο Δημοσθένη για τις φωτογραφίες των εκλιπόντων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS