Πρακτική άσκηση για 7.000 αποφοίτους ΙΕΚ ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ

Το Έργο «Ειδικά Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης/ Επαγγελματικής Εμπειρίας» προϋπολογισμού 38.358.720€, αφορά στην εκπόνηση Δράσεων οι οποίες θα συμβάλλουν στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης ηλικίας έως 29 ετών, στις οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης: Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι Νήσοι, Ήπειρος, Θεσσαλία, Αν. Μακεδονία – Θράκη, Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο.
Οι κύριες δράσεις του Έργου είναι ο σχεδιασμός κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού (έντυπου και ψηφιακού), η κατάρτιση των ωφελούμενων σε πρόγραμμα 80 ωρών, η εξάμηνη πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και η εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη.
Καινοτόμο στοιχείο είναι η για πρώτη φορά συμμετοχή και των πέντε Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ,ΣΕΒ) μέσω συμφωνητικού σύμπραξης, σε δράσεις που υλοποιούνται στα πλαίσια του Ε.Κ.Τ.
Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι από 1/10/2014 έως 31/12/2015.
Οι ωφελούμενοι θα λάβουν υποτροφία πρακτικής άσκησης ύψους 480€ καθαρά ανά μήνα, η οποία είναι από τις υψηλότερες που έχουν δοθεί στα πλαίσια υλοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων και σε συνδυασμό με την καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος ύψους 400€, οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού (60%) προς όφελος των συμμετεχόντων

dikaiologitika.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS