Πρόταση ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ να ονομασθεί:ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»

Αθήνα, 24-09-2014
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ
ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ να ονομασθεί:
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»
------- . -------
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, για τον αγώνα που έδωσε ως προς την ίδρυση Πολιτικού Αεροδρομίου στην Τρίπολη.
Σ΄ αυτόν τον αγώνα πρωτεργάτης ήταν η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων και τα Αρκαδικά Σωματεία, όπως θα φανεί κι από το παρακάτω κείμενο.
Στις 23/2/2011 ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων ανακοίνωσε στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς «Δημοτική Ραδιοφωνία» και «ERA ΤΡΙΠΟΛΗΣ» τη συνάντηση που είχε το Προεδρείο της Πανελλαδικής Ένωσης και «Οι Αρκάδες Κορινθίας» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πάνο Μπεγλίτη με αίτημα «Να μην κλείσει το Ιστορικό 11ο Σ.Π. και μαζί με την 124 Αεροπορική Βάση να παραμείνουν ως Κέντρα Βασικής Εκπαίδευσης, αλλά και τη χωροθέτηση του Στρατιωτικού Αεροδρομίου για να λειτουργήσει ως Πολιτικό.
Ο κος Μπεγλίτης αποδέχθηκε τα αιτήματα της Π.Ε.Α. και είπε: «… Εγώ παραχωρώ το Αεροδρόμιο στο Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο είναι και αρμόδιο να το λειτουργήσει ως Πολιτικό».
Μετά από αυτή την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Α.. κ. Γεώργιο Ζαραφέτα, ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε μαζί του και εξέφρασε τα θερμά του Συγχαρητήρια στην Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων για τη μεγάλη της επιτυχία.
Ο δραστήριος κι ευφυής Περιφερειάρχης έφερε το θέμα του Αεροδρομίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και είπε: «Θα ιδρύσουμε Διεθνές Αεροδρόμιο στη Τρίπολη, στη Πρωτεύουσα του Μωριά».
Δυστυχώς όμως δεν βρήκε ανταπόκριση και στήριξη από τον Αρκά Υπουργό Μεταφορών, αλλά ούτε από τους Αρκάδες Πολιτικούς και Δημοτικούς άρχοντες.
Είχε όμως τη στήριξη από τα Αρκαδικά Σωματεία και τους Αργίτες.
Η μεγάλη στήριξη για τον Πέτρο Τατούλη ήταν η αγάπη του Αρκαδικού λαού και ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων πιστεύει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πολύ γρήγορα η πιλοτική Περιφέρεια για όλη την Ελλάδα.
Κανείς όμως δεν μπορεί να αγνοήσει το μεγάλο έργο που επιτελείται στην Αρκαδία, από τον δραστήριο και εντιμότατο Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα.
Η Αρκαδία σήμερα είναι ένα εργοτάξιο και πραγματοποιούνται έργα ουσίας και ΟΧΙ βιτρίνας. Έργα που θα βοηθήσουν την Ανάπτυξη της Αρκαδίας!
Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν πολλά και μεγάλα έργα στην Αρκαδία που στηρίζονται από τον Αρκά Υπουργό Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, όπως:
α) Η παράκαμψη Λαγκαδίων
β) Ο δρόμος Τρίπολης – Άστρους
γ) Ο δρόμος Κιβέρι – Λεωνίδιο – Μονεμβάσια
δ) Φαράγγι και Λίμνη Λάδωνα, κ.λ.
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων προτείνει το Αεροδρόμιο Τρίπολης να ονομασθεί: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» και ο Δήμος Τρίπολης να ανακηρύξει επίτιμο Δημότη του, τον Υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως είχε παλαιότερα πράξει με τον κ. Γεράσιμο Αρσένη που υπέγραψε την Ίδρυση Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Μουσικής Σχολής Τριπόλεως.
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων πιστή στους σκοπούς Ίδρυσής της, που είναι η Ανάπτυξη και στήριξη της Αρκαδίας, θα στηρίζει και θα επαινεί πάντα τέτοιες πράξεις και πρωτοβουλίες και θα παρεμβαίνει δυναμικά σε ό,τι βλάπτει τη Μάνα Γη Αρκαδία.
Για το 25μελές Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Ζαραφέτας Πάνος Αναγνωστόπουλος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS