To Ρόδι με τις Αρκαδικές ρίζες που θα κατακτήσει τις ξένες αγορες!!!

Πρόκειται για μια οργανωμένη αναπτυξιακή οικονομική δραστηριότητα για την καλλιέργεια της ροδιάς, την εμπορία και την μεταποίησή της, που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αλφειού, του Λάδωνα και του Ερύμανθου.

Ξεκίνησε ως ιδέα, έγινε όραμα, έγινε σχέδιο και γρήγορα μια δυναμική πολυσυμμετοχική εταιρία, με 70 πρωτοπόρους ιδρυτικούς μετόχους, όλων των ηλικιών και όλων των επαγγελμάτων, από τις περιοχές της Αρκαδίας και της Ηλείας αρχικά και επεκτάθηκε γρήγορα σε όλη σχεδόν την Πελοπόννησο και σε ένα τμήμα της Στερεάς Ελλάδας.

Σήμερα, 3 χρόνια μετά, η εταιρία διαθέτει στο ανθρώπινο δυναμικό της 126 μετόχους, και στο οικονομικό χαρτοφυλάκιό της 60.000 ροδιές της ποικιλίας wonderful σε 1.100 στρέμματα περίπου, τα οποία καλλιεργούνται από τους ιδιοκτήτες τους και υποστηρίζονται από την εταιρία, με υπηρεσίες καλλιεργητικές, αναπτυξιακές, μάνατζμεντ και μάρκετινγκ.

Η εταιρία, δημιούργησε και συνεχίζει μια επιστημονική βάση δεδομένων, προχωρήσαμε σε αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου και αυξηθήκαμε με νέα μέλη, προχωρήσαμε στην πιστοποίηση των καλλιεργειών με τα πιστοποιητικά AGRO 2,1 και 2,2 και από φέτος με το GLOBAL GAP, ενώ μέσα στο 2014 θα διοχετεύσουμε στην αγορά την πρώτη μας - πιστοποιημένη- παραγωγή.

Φέτος, την ίδια χρονιά που τα ρόδια της AΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε. θα τοποθετηθούν στην αγορά, κάνουμε το δεύτερο μεγάλο άλμα μας. Ήδη εγκρίθηκε και προχωρά η επενδυτική μας πρόταση για τη δημιουργία εργοστασίου - χυμοποιητήριου ροδιού, στην περιοχή της Ηλείας, συνολικής επένδυσης 700.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό, 475.000 € εντάσσονται στο Leader Ολυμπίας, με 50% ίδια συμμετοχή και 50% επιχορήγηση.

Οι ιδέες και οι δράσεις μας, δεν σταματούν εδώ. Η μελέτη της αγοράς, το θαυμάσιο προϊόν που παράγουμε, η αξία του προϊόντος τόσο στη διατροφή όσο και στη φαρμακευτική και την κοσμετολογία, αλλά, προπαντός, η δύναμη της ομάδας, θα οδηγούν σε νέα, ίσως και ακόμη μεγαλύτερα άλματα.

Το εγχείρημά μας είναι επιχειρηματικό, είναι κοινωνικό, είναι πάνω από όλα πρωτοπόρο και βεβαίως προσοδοφόρο τόσο για τους μετόχους - καλλιεργητές - μέλη μας, όσο και για δορυφορικά επαγγέλματα που κινούνται γύρω από την εταιρία.

http://www.alfeiosrodi.gr/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη