ΣΤΟ -6 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕ... ΜΠΑΛΑΡΑ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ!

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 3-0

Ο κάκιστος ΠΑΟΚ έχασε με 3-0 από τον τρομερό Αστέρα, έχοντας παράπονα από τη διαιτησία! Ανύπαρκτο το πέναλτι του Ζησόπουλου, χέρι στο πρώτο γκολ του Γιαννιώτα. Ακυρώθηκε λανθασμένα το 4ο των Αρκάδων.

  
 
 
Οι περισσότεροι θα γράψουν για τον ΠΑΟΚ που ενώ ήξερε πως με νίκη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ήταν πρωταθλητής χειμώνα, ουσιαστικά δεν πήγε καν στην Αρκαδία, γνωρίζοντας βαριά ήττα. Ναι δεν είναι λάθος, όμως κάτι τέτοιο θα αδικούσε παράφορα τον Αστέρα. Γιατί στο κάτω-κάτω δεν έχασαν οι Θεσσαλονικείς, αλλά κέρδισαν και μάλιστα με εμφατικό τρόπο οι Τριπολιτσιώτες.
Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη που έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες, αρχικά στην Ευρώπη και πλέον και στην Ελλάδα. Οι Αρκάδες που έφεραν ισοπαλία με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο σπίτι τους, διέσυραν με το εμφατικό 3-0 τους «ασπρόμαυρους» και είτε τους αρέσει, είτε όχι, κοιτάζουν ψηλά.
Πολύ ψηλά για την ακρίβεια, μιας και μείωσαν στους έξι βαθμούς την διαφορά από τον «δικέφαλο του βορρά» και με την εικόνα τους δείχνουν πως μπορούν να κοιτάζουν κατάματα ακόμα και το πρωτάθλημα, κάτι που αν κάποιος το έλεγε πριν μερικά χρόνια, θα τον περνούσαν το λιγότερο για τρελό.
Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, ότι και να πεις είναι λίγο. Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης, σε κάθε ματς είναι όλο και χειρότερος. Χωρίς νεύρο στην επίθεση, με τραγικές επιλογές στην άμυνα, γνώρισε μια ακόμα βαριά ήττα και το χειρότερο είναι πως έδειξε ότι περνάει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα θα πάνε χαμένοι οι κόποι της χρονιάς.
Τραγική διαιτησία με λάθη εκατέρωθεν
Και όμως σε ένα τέτοιο παιχνίδι όπου μπήκαν τέσσερα γκολ (μέτρησαν κακώς τα τρία), έγιναν τόσες φάσεις και παίχτηκε όμορφο ποδόσφαιρο (μόνο από τους γηπεδούχους), ο Καλογερόπουλος με τους βοηθούς τους πήγαν να το... τινάξουν στον αέρα, κάνοντας τραγικά λάθη. Αρχικά έδωσαν πέναλτι υπέρ του Αστέρα που δεν ήταν, σε ανατροπή του Ζησόπουλου από τον Τζανδάρη έξω από την περιοχή (το πέναλτι απέκρουσε ο Ιτάνζ), δεν είδαν πως ο Γιαννιώτας βρήκε την μπάλα με το χέρι για να κάνει το 1-0 και μετά έκοψαν με δύο ανύπαρκτα οφσάιντ τους Μπαράλες και Γιαννιώτα, την στιγμή που βρισκόντουσαν φάτσα με το γκολ, ενώ για κερασάκι στην τούρτα, ακύρωσαν το πεντακάθαρο γκολ του Μάσα. Φυσικά και ο ΠΑΟΚ με τέτοια εμφάνιση δεν δικαιούται να μιλάει για την διαιτησία, αλλά η αλήθεια είναι πως λάθη έγιναν και μάλιστα σημαντικά, μπροστά και στις δύο εστίες.
Μόνο ο Αστέρας στο γήπεδο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ανήκε, όπως και η μέση και το τέλος, ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αφού αρχικά δεν εκμεταλλεύτηκαν στο 8' το πρώτο... δώρο του Καλογερόπουλου, με τον Ιτάνζ να μπλοκάρει το κακά εκτελεσμένο και ανύπαρκτο πέναλτι του Μπαράλες (η ανατροπή του Ζησόπουλου έγινε εκτός περιοχής), εκμεταλλεύτηκαν το δεύτερο. Γιατί και στο 1-0, ο Καλογερόπουλος έκανε λάθος, καθώς δεν είδε ότι ο Γιαννιώτας έκανε κοντρόλ με το χέρι πριν σκοράρει.
Μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει μπροστά, κέρδισε κάποια μέτρα, αλλά δεν έκανε ούτε μισή φάση, εκτός ενός μακρινού σουτ του Περέιρα που έφυγε άουτ. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Αρκάδες ανέλαβαν τα ηνία και αφού αρχικά είδαν στο 27' να κόβεται ο Μπαράλες με ανύπαρκτο οφσάιντ, πήγαν στο ημίχρονο με δεύτερο γκολ, με τον Σανκαρέ να σκοράρει με προβολή τρία λεπτά αργότερα. Αυτό όμως δεν το σκορ ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους αφού πρώτα έχασαν δύο ακόμα κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, κατάφεραν στις καθυστερήσεις να κάνουν το 3-0, με τον Γιαννιώτα να νικάει άνετα τον Ρατς να μπαίνει στην περιοχή και δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.
Το κράτησε για πλάκα...
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας κράτησε ακόμα πιο άνετα θα πίστευαν και οι παίκτες του τη νίκη, ενώ πέτυχε ακόμα ένα γκολ, το οποίο κακώς ακυρώθηκε. Οι γηπεδούχοι γύρισαν πίσω και έφευγαν στην κόντρα, παγώνοντας και μάλιστα χωρίς κόπο το παιχνίδι, την στιγμή που οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να απειλήσουν. Οι Αρκάδες μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει περισσότερα τέρματα, όμως είδαν τον βοηθό να σταματά αντικανονικά τον Γιαννιώτα πριν αυτός κάνει την τελική του προσπάθεια, αλλά και να ακυρώνει λανθασμένα το κανονικό γκολ του Μάσα στις καθυστερήσεις του ματς. Έτσι το τελικό σφύριγμα του Καλογερόπουλου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σημαντική και ιδιαίτερα μεγάλη νίκη, να κάνουν όνειρα ακόμα και για τίτλο και τους φιλοξενούμενους να τα ακούνε για τα καλά από τον κόσμο τους, μετά από μία ακόμα τραγική εμφάνιση.
Man of the match: Λόγω της παρουσίας του στον Άρη, δεν ήταν έτσι και αλλιώς αγαπητός στους φίλους του ΠΑΟΚ. Από σήμερα οι Θεσσαλονικείς θα έχουν έναν επιπλέον λόγο να μην... πάνε τον Γιάννη Γιαννιώτα και αυτός είναι η απόδοσή του στην Τρίπολη. Ο επιθετικός του Αστέρα έκανε ότι ήθελε τους αντιπάλους του πετυχαίνοντας δύο γκολ και συνολικά ήταν ασταμάτητος.
Αδύναμος κρίκος: Όλος ο ΠΑΟΚ ήταν αδύναμος κρίκος. Ένας τραγικός... δικέφαλος του βορρά, δεν κατέβηκε καν στην Αρκαδία γνωρίζοντας μια ντροπιαστική ήττα από έναν εντυπωσιακό Αστέρα.
Στο ύψος του: Θα βάλουμε δύο παίκτες στην θέση αυτή. Τον Σανκαρέ και τον Μάσα. Ο πρώτος με παλικαρίσιο γκολ έκανε το 2-0 και νίκησε σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες, ενώ ο δεύτερο πέτυχε επίσης γκολ που κακώς δεν μέτρησε και έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα.
Η γκάφα: Μεγάλη γκάφα για τον Ρατς στο 3-0, με τον Ρουμάνο αμυντικό του... δικεφάλου να χάνει τον παίκτη του, δίνοντάς του την ευκαιρία να σκοράρει και ουσιαστικά να τελειώσει το ματς.
Το στραγάλι: Για τον Καλογερόπουλο αναφερθήκαμε και πριν, αλλά ας τα πούμε ακόμα μία φορά. Αρχικά έδωσε πέναλτι υπέρ του Αστέρα σε ανατροπή που έγινε εκτός περιοχής, με τον Ιτάνζ να νικάει τον Μπαράλες. Στην συνέχεια δεν είδε τον Γιαννιώτα να σκοράρει και να κάνει το 1-0, αφού πρώτα βρήκε την μπάλα με το χέρι. Μετά (και πάντα με την σειρά που έγιναν), προδόθηκε από τον βοηθό του, δίνοντας ανύπαρκτο οφσάιντ στον Μπαράλες την στιγμή που βρισκόταν φάτσα με τον Ιτάνζ. Στο δεύτερο ο άλλος βοηθός του έκοψε και πάλι με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Γιαννιώτας, ενώ κάκιστη συνολικά διαιτησία, ολοκληρώθηκε με την ακύρωση του κανονικού γκολ του Μάσα στις καθυστερήσεις.
Το ταμείο του Gazzetta: Το ξαναλέμε, σήμερα δεν έχασε ο ΠΑΟΚ, αλλά νίκησε ο Αστέρας. Ένας εξαιρετικός Αστέρας που έκανε ότι ήθελε τον αντίπαλό του. Ναι οι Θεσσαλονικείς μπορούν να φωνάζουν για τις διαιτητικές αποφάσεις στο ξεκίνημα, αλλά πρώτα από όλα να φωνάζουν με τους εαυτούς τους που σε ένα ολόκληρο ματς, κατάφεραν να κάνουν δύο τελικές και αυτές όχι σημαντικές. Οι Αρκάδες πάνε φουλ για το πρωτάθλημα και με εμφανίσεις όπως η σημερινή μπορούν να το διεκδικήσουν, όσο και αυτό ακούγεται απίθανο.
Συνθέσεις ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης):  Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Μουνάφο (89' Τίε Μπι), Ζησόπουλος, Μάσα, Ρόλε (65' Κουρμπέλης), Γιαννιώτας (80' Παντελιάδης), Μπαράλες
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας (59' Παπαδόπουλος), Τζανδάρης (69' Kίτσιου), Μαντούρο, Γκολάσα (40' Μακ), Σαλπιγγίδης, Περέιρα, Αθανασιάδης
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

gazzetta

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS