Οι μαθητές παρακολούθησαν σήμερα τον "Κουρέα της Σεβίλλης"!!!!

Οι μαθητές του 3ου, 8ου, 9ου και 12ου Δημοτικού καθώς και η θεατρική ομάδα του 3ου Λυκείου Τρίπολης παρακολούθησαν σήμερα  το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την εκπληκτική παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ο "Κουρέας της Σεβίλλης"!!!!

Εντυπωσιακές ερμηνείες, κουστούμια και ζωντανή ορχήστρα της Λυρικής ήταν ένα θέαμα μοναδικό!!!!!!!

Στο σημερινό έργο πήραν μέρος οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' του 3ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης!

Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε ευτυχώς υπάρχουν και τα προγράμματα που φέρνουν τέτοιες αξιόλογες παραστάσεις στους μαθητές της επαρχίας.



Οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της όπερας από μέσα, αφού τις δυο μέρες που διαρκεί λαμβάνουν μέρος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής της όπερας του Τζοακίνο Ροσσίνι Ο κουρέας της Σεβίλλης. Το πρώτο μέρος του προγράμματος ξεκινάει πριν η ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φτάσει στα σχολεία καθώς οι μαθητές έχουν ήδη προετοιμάσει μέρος σκηνικών αντικειμένων του έργου με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Η πρώτη φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο "Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία" ξεκίνησε το Μάιο του 2012 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013 με επιτυχία σε 70 δημοτικά σχολεία του Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος ανά την επικράτεια. Η υλοποίησή του εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος "Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013). Μετά την υλοποίηση του πρώτου κύκλου περιοδειών, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 52 επιπλέον δημοτικά σχολεία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ θα συνεχιστεί σε 25 ακόμη σχολεία μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.   
 
 
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS