Δήμος Τρίπολης: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Μία από τις πιο σημαντικές μέρες του χρόνου που εορτάζουμε με αφορμή κάποια κοινωνικά θέματα ή γεγονότα, είναι και αυτή της 8ης Μαρτίου όπου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μια γιορτή η οποία εδραιώθηκε από πολύ παλιά, με αφορμή μια εκδήλωση διαμαρτυρίας από εργάτριες σε εργοστάσιο των ΗΠΑ, το 1857, για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας. Αυτό βέβαια ήταν η αφορμή, γιατί  τα αίτια ήταν η αντιμετώπιση ως κατώτερου του γυναικείου φύλου από το ανδρικό.

Με το πέρασμα των χρόνων διακρίνουμε ότι μπορεί να έχει υπάρξει βελτίωση συνθηκών εργασίας αλλά σε αρκετές περιπτώσεις παραμένουν διαχωριστικές γραμμές. Άλλοτε διακριτές και άλλοτε όχι.

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι θέλουμε πολύ δρόμο ακόμα ως Κοινωνία για την πλήρη εξισορρόπηση.

Σήμερα, αυτό που παρατηρείται εντόνως και καταγράφεται, είναι η ενδοοικογενειακή βία η οποία είναι αποτέλεσμα ΚΑΙ της κρίσης που βιώνουμε ως Έθνος. Ένα θέμα πολύ σοβαρό με κύριο αποδέκτη τη γυναίκα, για το οποίο πολλές φορές τα στόματα είναι κλειστά.

Έτσι, δεν υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης, προσμέτρησης  γεγονότων και καταστολής φαινομένων. Αυτό λειτουργεί  σαν καθρέφτης που απεικονίζεται η κοινωνία μας.

Ας ευχηθούμε λοιπόν, με αφορμή την Ημέρα αυτή, να καταφέρει η Κοινωνία μας να αποκτήσει τα αντανακλαστικά αυτά που απαιτούνται, έτσι ώστε να μηδενίσει τα φαινόμενα βίας, να ισορροπήσει την ισότητα των δύο φύλων, να υπάρξει πλήρης αποδοχή των δυνατοτήτων της Γυναίκας και να εξασφαλιστεί η Ισονομία των δύο φύλων, για να μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα με κύριο αποδέκτη την Κοινωνία μας.  

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS