Ψύχραιμη η Τρίπολη με μικρές ουρές οι τραπεζες!!

Με εξαιρετική ψυχραιμία αντιμετωπίζουν την κατάσταση οι Πελοποννήσιοι, και δεν υπάρχουν ουρές ούτε στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ούτε στα σούπερ-μάρκετ, ενώ στα ΑΤΜ των τραπεζών οι ουρές είναι μικρές.


Ειδικότερα, τόσο στην Τρίπολη, όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Πελοποννήσου οι ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών είναι μικρές σε σχέση με το Σαββατοκύριακο και δεν ξεπερνούν τα επτά ή οκτώ άτομα.

Αναφορικά με την κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν υφίσταται πρόβλημα.
Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αργολίδας Σταύρος Δελής, σε δηλώσεις το στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι "είναι πολύ ομαλή η κατάσταση. Δεν υπάρχουν ουρές, ούτε και ελλείψεις".
Παράλληλα, ο κ. Δελής ανέφερε ότι δέχονται μόνο μετρητά στα βενζινάδικα της Αργολίδας, γιατί στα διυλιστήρια προκαταβάλλουν σε μετρητά το κόστος των καυσίμων που παραγγέλνουν και μετά φορτώνονται τα βυτία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των πρατηριούχων της Αρκαδίας Τάσος Κακλαμάνος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
ότι "κανονικά εξελίσσεται η ροή στα πρατήρια και δεν υπάρχουν ουρές".
Πρόσθεσε ότι, "με μικρές καθυστερήσεις έγινε η τροφοδοσία των πρατηρίων", όμως αυτό δεν φάνηκε στους καταναλωτές και υπογράμμισε και αυτός ότι "δεν είναι εύκολο να δεχτούμε πιστωτικές κάρτες, γιατί δεν θα μπορέσουμε να ανεφοδιαστούμε. Οι εταιρείες μάς προμηθεύουν αφού προπληρώνουμε για να φορτώσουμε καύσιμα".


Τι γίνεται με τα φάρμακα


Στον τομέα του φαρμάκου δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες.

Η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αρκαδίας Βασιλική Φράγκου υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι ελλείψεις που έχουμε είναι ίδιες με το προηγούμενο διάστημα. Δεν έχουμε βάλει πλαφόν, αλλά ζητάμε από τους ασθενείς να παίρνουν τα φάρμακα που έχουν ανάγκη». Η κ. Φράγκου τόνισε όμως πως «αν μέχρι την Τρίτη δεν έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση, οι εταιρείες θα στέλνουν φάρμακα με μετρητά».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Λακωνίας Γιώργος Βαβαρούτσος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στο νομό και παρά την αυξημένη ζήτηση και τις μεγάλες ποσότητες που προμηθεύονται οι ασθενείς, υπάρχει κανονική ροή.

Μόνο στην Αργολίδα, η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αριστέα Κατσουλάκου σημείωσε πως "παρουσιάζονται ελλείψεις σε ποσότητες και σε είδη φαρμάκων και αυτό καθιστά δύσκολη την εξυπηρέτηση των ασθενών στα εφημερεύοντα φαρμακεία".

Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι δεν παρατηρούνται ελλείψεις ούτε στα ράφια των σούπερ-μάρκετ και η κίνηση έχει ισορροπήσει στα συνήθη επίπεδα, όπως επεσήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπεύθυνοι των καταστημάτων, οι οποίοι σημείωσαν ότι το Σάββατο μόνο υπήρξε μεγάλη κίνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.newsit.gr/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS