«Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»

DEYTEROBAUMIAΤο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από τον ΟΚΑΝΑ προγράμματός του, για την προώθηση της Πρωτογενούς Πρόληψης επικίνδυνων συμπεριφορών και συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και τη Σχολική Κοινότητα, θα υλοποιήσει δύο Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα την Πρόληψη των Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στις περιοχές της Γορτυνίας και της Τρίπολης.
Το σεμινάριο για την Πρόληψη της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών έχει ως στόχο του την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των καθηγητών καθώς και την εκπαίδευσή τους στο υλικό Αγωγής Υγείας «ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΤΑΩ».
Το πρόγραμμα Πρόληψης «ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΤΑΩ» φαίνεται να είναι αποτελεσματικό στην ενίσχυση δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην πρόληψη της χρήσης νόμιμων και παράνομων ουσιών, καθώς και στη διαμόρφωση στους εφήβους αντιλήψεων και στάσεων που λειτουργούν προστατευτικά.
Ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων:
1ο Σεμινάριο Γορτυνία – Τρόπαια: Πέμπτη 26, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015.
2ο Σεμινάριο (Τρίπολη): Δευτέρα 7, Τρίτη 8, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
– Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αντιόπη-Ζωή Μαργιά, (mail@dide.ark.sch.gr) και
– Κέντρο Πρόληψης kpnna_@otenet.gr, τηλέφωνο: 2710235243

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS