Λύστε το ηλεκτρονικό σταυρόλεξο και sudoku online!

Λύστε sudoku online!
Στο κάτω μέρος του blog http://voltastintripoli.blogspot.gr/ βρίσκονται σταυρόλεξα και sudoku κάθε μερα διαφορετικό!!!

Καλή διασκέδαση

Σκοπός

Να γεμίσουμε τα τετράγωνα του πίνακα με ψηφία από το 1 έως το 9 προσέχοντας να μην επαναληφθεί το ίδιο ψηφίο στην ίδια γραμμή, στην ίδια στήλη και στο ίδιο τετράγωνο 3Χ3. Μερικά τετράγωνα περιέχουν αριθμούς, «γνωστοί αριθμοί», οι οποίοι αποτελούν την αφετηρία για την επίλυση του SUDOKU.

Βασικές Οδηγίες

- Κλικάροντας σε οποιοδήποτε λευκό τετράγωνο , αυτό γίνεται μπλε και μπορούμε να εισάγουμε μέσα το επιθυμητό νούμερο. Συμπληρώνοντας ένα τετράγωνο με έναν νούμερο, τονίζονται αυτόματα όλα τα αντίστοιχα νούμερα στη σχάρα προς διευκόλυνση του λύτη.
- Συμπληρώστε (ή διαγράψτε) το επιλεγμένο νούμερο με τη χρήση του πληκτρολογίου.
- Μπορείτε να αποκαλύψετε ή να ελέγξετε ένα νούμερο πατώντας τα αντίστοιχα κουμπιά επάνω από τη σχάρα.
- Εάν ολοκληρώσετε σωστά το sudoku, η εφαρμογή θα σας ενημερώσει!
Καλή επιτυχία!



SUDOKU
Περιήγηση στη σχάρα
Κλικάροντας σε οποιδήποτε λευκό τετράγωνο , αυτό γίνεται μπλε και μπορούμε να εισάγουμε μέσα τον επιθυμητό αριθμό. Όλα τα SUDOKU ξεκινάνε με έναν αριθμό “γνωστών αριθμών” (δοθέντων αριθμών) που αποτελούν την αφετηρία για την επίλυση του. Συμπληρώνοντας ένα τετράγωνο με έναν αριθμό, τονίζονται αυτόματα όλοι η αντίστοιχοι αριθμοί στη σχάρα προς διευκόλυνση του λύτη.
________________________________________
Έλεγχος
Χρησιμοποίησε τον ''Έλεγχο'' για να τσεκάρεις τον επιλεγμένο αριθμό  ή ολόκληρη τη σχάρα . Στην περίπτωση που ένας αριθμός είναι λάθος τότε το τετράγωνο του αυτόματα κοκκινίζει όσο συνεχίζει να είναι επιλεγμένο . Αντίθετα στην περίπτωση που είναι σωστό τότε πρασινίζει . Το ίδιο ισχύει βέβαια και για ολόκληρη τη σχάρα.
 ________________________________________
Αποκάλυψη
Η ''Αποκάλυψη'' σου δίνει τη δυνατότητα να αποκαλύψεις το επιλεγμένο νούμερο ή ολόκληρη τη σχάρα . Η αποκάλυψη λειτουργεί μη αναστρέψιμα με την έννοια ότι κάθε αριθμός που αποκαλύπτεται κλειδώνει (δεν μπορεί να σβηστεί) και τα αντίστοιχα τετράγωνα πρασινίζουν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη