» H επιβάρυνση που έγινε στο χρονικό διάστημα της διεκδίκησης της πρόκρισης για την τελική φάση της επιλογής για την πολιτιστική πρωτεύουσα, είναι μικρότερη σε σχέση με το ταξίδι που οργάνωσε ο Δήμος για την έκθεση του Αρκάδα καλλιτέχνη στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, επί Δημαρχίας Σμυρνιώτη».
Αυτό απάντησε, σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης για την πιθανή αντίδραση της δημοτικής αντιπολίτευσης όσον αφορά τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό της επιτροπής διεκδίκησης και των λοιπών επιτροπών που »δούλευαν» το »πρότζεκτ» της Τρίπολης.
Και συνέχισε ο κ. Παυλής στη συνέντευξη Τύπου: » Είμαστε πεντακάθαροι. Δεν επιβαρύνθηκε καθόλου ο Δήμος για την διεκδίκηση. Θα γίνει ο απολογισμός και θα πούμε όλα αυτά». Ο κ. Παυλής, έριξε την αποκλειστική ευθύνη του αποκλεισμού στην Επιτροπή που έβγαλε τα αποτελέσματα: » Η αποτυχία οφείλεται στην Επιτροπή και όχι σε εμάς. Είχε θεσμοθετήσει, φαίνεται, άλλα κριτήρια απ” αυτά που ξέραμε. Η πρότασή μας, έτυχε καθολικής αναγνώρισης απ” όλες τις άλλες πόλεις. Είμαστε στενοχωρημένοι, όχι όμως και απογοητευμένοι».
Και κατέληξε: » Η Τρίπολη θα αναβαθμιστεί. Μόνο κέρδη θα έχει. Θα οργανώσει πολλές εκδηλώσεις. Θα γίνει μία »ζωντανή εικαστική πόλη». Τώρα αρχίζουμε. Στόχος είναι, σύμφωνα με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό μας, το 2030. Η Τρίπολη θα γίνει ένα »εργαστήριο πολιτισμού».
* Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, παρευρέθηκε και μίλησε και ο επικεφαλής του Γραφείου Διεκδίκησης, κ. Γιώργος Χριστοδουλόπουλος. Είπε μεταξύ άλλων: » Υπήρχε ένα σύστημα βαθμολόγησης και κάποιοι έπρεπε να είναι πιο πάνω ή πιο κάτω. Ίσως σε κάποια κριτήρια να υστερήσαμε. Ωστόσο, μπορώ να σας πω ότι βρεθήκαμε πολύ κοντά για πρόκριση. Οι πόλες που μας πέρασαν το αξίζουν και δίνουμε συγχαρητήρια. Πρέπει να μας μείνει απ” αυτόν τον αγώνα η εξωστρέφεια που κερδίσαμε. Να μείνει ζωντανό το »κλάστερ» του Δήμου. Δεν χρειάζονται μικρότητες. Μην γίνει όλο αυτό, πεδίο άγονων αντιπαραθέσεων και μικροπολιτικών συμφερόντων».
ert.gr