Κηδεία της σορού του λοχία Σπηλιωτόπουλου πεσόντα στην Κύπρο

Τις προσεχείς μέρες θα γίνει ο επαναπατρισμός της σορού του δολοφονηθέντος εφ. λοχία ΤΘ Ηλία Χρ. Σπηλιωτόπουλου απο την Κύπρο.Η σορός του θα μεταφερθεί στο Αγρίδι Γορτυνίας το πρωί της Κυριακής 17 Ιουλίου όπου θα γίνει η κηδεία του με όλες τις δέουσες τιμές στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος.

Η οικογένεια του

Παραδόθηκαν στην ΕΛΔΥΚ και μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό αεροπλάνο και συνοδεία αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς τα λείψανα του στρατιώτη Ηλία Σπηλιωτόπουλου από το Αγρίδι Γορτυνίας, ο οποίος σκοτώθηκε  στις 15 Ιουλίου στη διάρκεια του πραξικοπήματος. Έφερε σφαίρα στο κεφάλι.
Η υπόθεση του εν λόγω στρατιώτης είναι αμφιλεγόμενη καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν κατατάσσεται ανάμεσα στους πραξικοπηματίες ή στα θύματα αυτών κατόπιν άρνησης του να λάβει μέρος σε επιχείρηση.
Ο επίτροπος ανθρωπιστικών θεμάτων Φώτης Φωτίου δήλωσε στο ΡΙΚnewsότι το θέμα πλέον είναι ανθρωπιστικό και όχι πολιτικό και η όλη διαδικασία παράδοσης των λειψάνων έγινε κατόπιν συνεννόησης με την Ελληνική Κυβέρνηση και την οικογένεια του πεσόντος στρατιώτη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS