Συγκινητικές στιγμές στην παρουσίαση της Ιστορίας ενός 40αρη!


Χθες το απόγευμα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης  πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Η  ιστορία ενός 40άρη».

Το έργο αυτό αναφέρεται στην ιστορία της αγαπημένης ομάδας της πόλης,τον ΣΕΦΑ Αρκαδικό.Συγκεκριμένα,στις 320 σελίδες γίνεται λόγος για το πώς μια τοπική ομάδα μπάσκετ,όπως ο Αρκαδικός κατόρθωσε σκαλοπάτι-σκαλοπάτι να αναδειχθεί στις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ.Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αρκαδικού,που το 1986-1987 είχε παίξει στην κατηγορία Α1 καθώς και στην εφηβική ομάδα,η οποία το 1998 είχε αγωνιστεί στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Την βραδιά «άνοιξε» ένα βίντεο επιμέλειας του κύριου Χρήστου Καρνέζη.Συντονιστές της παρουσίασης ήταν οι δημοσιογράφοι Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, Γιώτα Καμπισιούλη και η Μαρία Γαβρήλου. Το τραπέζι συζητήσεων αποτελούνταν από τον  Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Σωτήρη Τριανταφύλλου και και τον δημοσιογράφο του ΟΤΕ TV Βασίλη Σκουντή καθώς και τον πολυγραφικότατο συγγραφέα του βιβλίου,κύριο Σταύρο Κουκάκη.

Το παρών στην εκδήλωση πέραν από το πλήθος θεατών  έδωσαν και πολιτικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας Πελοποννήσου.Σε θέση κοινού συναντουσε κανείς τον αντιπεριφεριάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα,τους περιφερειακούς σύμβουλους Γιώργο Ρουμελιώτη και Γιάννη Κατσίρη, τον δήμαρχο Τρίπολης ,κύριο Παυλή καθώς και  τους αντιδήμαρχους, τον πρώην πρόεδρο του ΝΠΔΔ Θ. Καραλή. Επίσης οι πρώην δήμαρχοι Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Δημοσθένης Σωτηρόπουλος.Ακόμα,τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του ο  ο βουλευτής Αρκαδίας  Κώστας Βλάσης και η Εύη Τατούλη. Από τον αθλητικό χώρο, παρόντες ήταν ο  πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης Π. Βαλασόπουλος,  ιδρυτής του Αρκαδικού Τάσος Σμυρνιώτης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρκαδικός Μιχάλης Σμυρνιώτης καθώς και  ηγετικά μέλη του Αρκαδικού,του Αστέρα Τρίπολης ,της ΕΠΣ Τρίπολης καθώς και πολλοί αθλητές από τον χώρο.

Τον λόγο πήραν ο Περιφεριάρχης κύριος Τατούλης,η κυρία Εύη Τατούλη καθώς ο κύριος Τάσος Σμυρνιώτης. Όλοι οι παραπάνω τόνισαν ότι με αυτή του την συγγραφική προσπάθεια ο Σταύρος Κουκάκης κατάφερε να μας μεταφέρει στο κλίμα της εποχής. Στο οτι κατόρθωσε να μας δείξει πως  μια ομάδα ξεκίνησε από το τίποτα το 1976 για να αναδειχθεί σε κάτι σπουδαίο και μεγάλο,το οποίο «είναι σημαντικό γεγονός για το ίδιο το μπάσκετ»όπως ενδεικτικά ανέφερε ο κύριος Τατούλης.

Την εκδήλωση αυτή «έντυσε» μουσικά η ταλαντούχα Άννα-Μαρία Μπιλίδα καθώς ο πολλά υποσχόμενος στον χώρο πιανίστας Βασίλης Γεωργακόπουλος.
ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ: ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ
ΚΕΙΜΕΝΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη