Άραβες επενδυτές βάζουν στο στόχαστρο την Ελλάδα


Εικόνα από mesogianews.
Του Γιώργου Μητρόπουλου

 Άραβες επιχειρηματίες καθώς και κρατικοί φορείς  έχουν στην αντζέντα τους ξανά την ελληνική αγορά. Σημεία-
Κλειδιά για την περαιτέρω ενεργοποίηση του αραβικού επενδυτικού ενδιαφέροντος αποτελούν οι εξελίξεις στην πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης  καθώς και την παροχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Παράλληλα,παρατηρείται μια ενδιαφέρουσα επενδυτική διάθεση για άλλους καίριους τομείς της ελληνικής οικονομίας.Κατά τις πηγές,εταιρίες φαίνεται να δείχνουν επικέντρωση  στην ελληνική αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενδεχομένως ακόμα και την συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο ελληνικής συνεταιριστικής τράπεζας.

Ακόμη,θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στην έντονη επενδυτική κινητικότητα της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.Σύμφωνα με τα πρωινά δημοσιεύματα της Καθημερινής,η βασιλική οικογένεια του Κατάρ απλώνεται επιχειρηματικά στα νησιά του Ιονίου(Κέρκυρα,Ζάκυνθος και νήσος Οξειά) ενώ δεν έχει σταματήσει να δείχνει έντονη επιθυμία για την έκταση των 80 στρεμμάτων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη Βουλιαγμένη, απέναντι από το συγκρότημα του Αστέρα.

Μπροστά σε αυτά τα γεγονότα,κάποιοι αναφέρουν ότι πρόκειται για μια  «τελευταία ευκαιρία»,μια αρχή ενός νέου κύκλου επενδύσεων  ,ενώ άλλοι ότι αυτή η επιθυμία του Αραβικού κόσμου δεν είναι καλή για την χώρας.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη