Τι λενε τα άστρα για τον Σεπτέμβρη?

Κριός

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί το μήνα που ο Δίας θα περάσει στο Ζυγό, στις 9 Σεπτεμβρίου, και αυτό σημαίνει πως μπαίνεις σε μία περίοδο που θα αλλάξουν οι διαπροσωπικές σου σχέσεις. Στο ξεκίνημα όμως του μήνα είναι πιθανό να βιώνεις εκπλήξεις ή προκλήσεις στον εργασιακό χώρο με στόχο να αποσαφηνίσεις κατά πόσο είσαι διατεθειμένος/η να ακολουθείς προσταγές άλλων ή νιώθεις έτοιμος/η να αναλάβεις ένα νέο, περισσότερο αρχηγικό, ρόλο. Αυτό όμως σημαίνει πως καλείσαι να γίνεις το πρόσωπο που ορίζει τον τρόπο που θα λειτουργήσει μία ομάδα, κάτι που μπορεί να φέρει προστριβές με πρόσωπα της καθημερινότητας σου. Στον προσωπικό τομέα, μία σχέση που έχει καταντήσει αρρωστημένη, θα πρέπει να σταματήσει να υφίσταται και να κοιτάξεις προς άλλες κατευθύνσεις, αφού όσο επιμένεις να θεωρείς πως μπορείς να τη βελτιώσεις, τόσο περισσότερο θα πέφτεις στην παγίδα να αποδυναμώνεις τον εαυτό σου. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μεταβατικός μήνας και αυτό θα το καταλάβεις προς το τέλος του, οπότε και αντιλαμβάνεσαι το τέλος εποχής και την κούρσα ταχύτητας στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχεις ώστε να προλάβεις τις εξελίξεις ή να εκκινήσεις τις νέες διαδικασίες.

Ταύρος

Η έναρξη του μήνα μπορεί να απασχολήσει έντονα την ερωτική σου ζωή, κυρίως μέσα από αποφάσεις που πρέπει να λάβεις σχετικά με το επόμενο βήμα της υπάρχουσας σχέσης σου, αλλά την πορεία θα καταλάβεις πως αυτό το θέμα έχει άμεση επιρροή στην ομαλή ροή της καθημερινότητας σου. Η ερωτική σου ζωή θα βρεθεί στο προσκήνιο αφού καλείσαι να αποφασίσεις αν αναζητάς πάθος χωρίς να σκέφτεσαι τη διάρκεια της σχέσης ή επιμένεις να εστιάζεις στην ασφάλεια και να αφήσεις την έξαψη σε δεύτερο πλάνο. Όσο όμως συνεχίζεις να συγκρίνεις παρελθόν και παρόν, να παλεύεις να ανακαλύψεις ισορροπίες σε υπάρχουσες σχέσεις ή σε γνωριμίες, θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχει και μία καθημερινότητα στην οποία δεν μπορείς να γυρίσεις το βλέμμα σου. Μπορεί να προκύψει λοιπόν και κάποια επαγγελματική πρόταση που σε κάνει να αναθεωρήσεις τις προτεραιότητες σου ή να υπάρξουν εμπόδια στην υπάρχουσα δουλειά σου που θα μπορούσαν να σε οδηγήσουν ακόμα και στη συνειδητοποίηση πως για να νιώσεις καλά στην προσωπική σου ζωή, θα πρέπει να διασφαλίσεις τη ρουτίνα της ζωής σου και την οικονομική κάλυψη από τη δουλειά σου.

Δίδυμοι

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας του έτους αφού βρίσκεσαι μπροστά σε κομβικές αποφάσεις χωρίς να είσαι όμως σε θέση να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα, να βγάλεις το πόρισμα, να φτάσεις σε συμπεράσματα που στηρίζονται σε δικές σου επιθυμίες και όχι τις επιρροές άλλων. Θα χρειαστεί να ασχοληθείς με το σπίτι σου, κάνοντας διάφορες αλλαγές μέσα σε αυτό με στόχο να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Ίσως πάλι να ανακατέψεις την τράπουλα στον επαγγελματικό σου χώρο, να θελήσεις να βρεις ηρεμία και ησυχία καθώς θα αναζητάς νέο χώρο για το γραφείο σου ή καθώς αλλάζεις πίνακες στους τοίχους του χώρου. Την ίδια όμως στιγμή, βρίσκεσαι σε συναισθηματικό αναβρασμό, αφού αντιλαμβάνεσαι πως κουβαλάς μαζί σου μία σχέση που δε μιλάτε την ίδια γλώσσα και πρέπει να βρεις τον τρόπο να το εκφράσεις με τον όσο πιο κομψό τρόπο γίνεται. Να θυμάσαι όμως πως αυτό που νιώθεις δεν κρύβεται, οπότε όσο και να παλεύεις να ασχοληθείς με την εικόνα που θα έχεις καθώς θα μιλάς, με την εικόνα του χώρου που κινείσαι ή με τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τις σχέσεις σου, κάποια στιγμή θα βγει στην επιφάνεια η αλήθεια σου και θα τρομάξεις εσένα ή άλλους, αλλά ταυτόχρονα θα λυτρωθείς.

Καρκίνος

Ο Σεπτέμβριος θα ξεκινήσει με την ανάγκη να κάνεις μία αναπροσαρμογή της καθημερινότητας σου και να οριοθετήσεις εκ νέου τις δραστηριότητες σου μέσα σε ένα πλαίσιο που δε σε βαραίνει και ούτε επιτρέπει να μπαίνουν άτομα που δε θέλεις να έχεις γύρω σου. Η επιστροφή στον εργασιακό χώρο ή σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον μπορεί να κρύβει κάποιες παγίδες αφού θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με πρόσωπα που γνωρίζεις πως δεν μπορείς να συναναστραφείς εύκολα, κάτι που σου δημιουργεί εσωτερική αναταραχή. Ίσως όμως να είναι η κατάλληλη πλέον ώρα να μιλήσεις ανοικτά για τις προτεραιότητες σου και να κρατήσεις σε απόσταση κάποια άτομα που θεωρείς πως δεν έχουν θέση στη ζωή σου. Στις 9 Σεπτεμβρίου ο Δίας θα περάσει στο Ζυγό και αυτό σημαίνει πως έχεις την ευκαιρία να αρχίσεις να διαμορφώνεις το νέο σου ασφαλές καταφύγιο, το καινούργιο σου σπίτι ή επαγγελματικό καταφύγιο, εκεί που θεωρείς πως έχεις την ευκαιρία να ανοίξεις μέχρι και την καρδιά σου. Αυτό όμως σημαίνει πως είσαι διατεθειμένος/η να αντιμετωπίσεις φαντάσματα που σε κρατούν δέσμιο/α μίας ζωής που συνήθισες να έχεις, με αποτέλεσμα να φοβάσαι να αφήσεις πίσω σου.

Λέων

Αυτό που φαίνεται να σε απασχολεί έντονα τον Σεπτέμβριο είναι τα οικονομικά σου, αφού καλείσαι να διαχειριστείς με νέο τρόπο τα δεδομένα που έχουν προκύψει στη ζωή σου. Από το ξεκίνημα του μήνα θα πρέπει να προσέξεις ώστε να βάλεις σε μία σειρά τις προτεραιότητες σου, αφού είναι πλέον αναπόφευκτο να πρέπει να ιεραρχήσεις κάπως διαφορετικά τις ανάγκες σου. Προσπάθησε να στηριχτείς περισσότερο στα πόδια σου και να μη θεωρείς τη στήριξη τρίτων δεδομένη, αφού είναι πολύ πιθανό να πρέπει να μοχθήσεις περισσότερο για να κερδίσεις την αμοιβή σου. Αν πάλι βρίσκεσαι μπροστά σε μία επαγγελματική πρόταση που σε ξεβολεύει, τότε προσπάθησε να κερδίσεις χρόνο και να δώσεις την απάντηση σου προς το τέλος του μήνα, αφού μόνο τότε θα έχεις όλα τα δεδομένα μπροστά σου. Στον ερωτικό τομέα, αφού θα ξεπεράσεις τις πρώτες ημέρες του μήνα, από εκεί και πέρα θα υπάρξουν αφορμές να χαρείς τον έρωτα σου ή να αρχίσεις να κάνεις όνειρα και για μία μετακόμιση με το έτερο ήμισυ. Αυτά όμως θα πρέπει να μπουν σε εφαρμογή στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, όταν και θα έχεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ροή της καθημερινότητας σου.

Παρθένος

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας εξαιρετικά καθοριστικός μήνας για τη ζωή σου, αφού φαίνεται να βρίσκεσαι μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις, τις οποίες όμως δεν μπορείς να λάβεις αφού το μυαλό σου παίζει περίεργα παιχνίδια. Από τη μία πλευρά, θέλεις να κάνεις το βήμα και να απομακρυνθείς από ένα περιβάλλον που θεωρείς πως έκανε τον κύκλο του και δε σε αφορά πλέον, από την άλλη όμως πλευρά θα πρέπει να στηρίξεις πρόσωπα μέσα στο συγκεκριμένο περιβάλλον τα οποία σε έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Από τη μία πλευρά αποφασίζεις να κάνεις το επόμενο βήμα στη σχέση σου, αλλά από την άλλη πλευρά δε βρίσκεις το χρόνο για να ασχοληθείς με αυτό και ζητάς παρατάσεις που μπορεί να εκνευρίσουν το έτερο ήμισυ. Από τη μία πλευρά ξεκινάς κάτι νέο στον επαγγελματικό τομέα, από την άλλη όμως πλευρά δε φαίνεται να αφήνεις πίσω σου το παρελθόν αφού τα πράγματα δεν αλλάζουν με μαγικό τρόπο. Μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, που ο Ερμής είναι ανάδρομος στο ζώδιο σου, προσπάθησε να ζήσεις το μέλλον μέσα σε ένα παράλληλο σύμπαν του σήμερα, για να δεις αν σου ταιριάζει. Από εκεί και πέρα όμως, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναβολές, αφού κάποιοι θα απομακρυνθούν κριτικάροντας εσένα και την αδυναμία σου να λάβεις αποφάσεις.

Ζυγός

Ο φετινός Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας που φαίνεται πως χωρίζει τη ζωή σου σε δύο μέρη, αυτή του προηγούμενου δωδεκαμήνου και αυτή που ξεκινά από αυτό το μήνα. Με το Δία να περνά στο ζώδιο σου στις 9 Σεπτεμβρίου, η αλήθεια είναι πως ανοίγεται μπροστά σου ένα νέο μονοπάτι, αρκεί να είσαι προσεκτικός/η το Σεπτέμβριο ώστε να μη βιαστείς να τρέξεις προς κατευθύνσεις που δε σου ταιριάζουν. Μπορεί να αισθάνεσαι εγκλωβισμένος/η σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον που δε σε βοηθά να εξελιχθείς ή φαίνεται να μην υπάρχει καμία συνεννόηση, αλλά μη βιαστείς να μιλήσεις και να κριτικάρεις πράγματα και καταστάσεις, γιατί υπάρχουν αλλαγές που υφαίνονται και δε φαίνονται για την ώρα. Μπορεί να νιώθεις κούραση και απογοήτευση επειδή είσαι μπροστά σε μία επανάληψη της ζωής που ήδη ζεις, αλλά προς το τέλος του μήνα μπορεί να αλλάξουν πολλά στα οποία θα πρέπει να είσαι έτοιμος/η να συνεισφέρεις ή συμμετάσχεις. Μπορεί τέλος να βλέπεις τέλμα σε μία σχέση από το παρελθόν που δε σε αφήνει να προχωρήσεις παρακάτω, αλλά στο τέλος του μήνα πολλά μπορούν να αλλάξουν αν τολμήσεις να κάνεις μία κίνηση προς μία κατεύθυνση που μπορεί να σε περιμένει χωρίς να το έχει εκφράσει.

Σκορπιός

Ο Σεπτέμβριος θα ξεκινήσει περίεργα αφού μπορεί να αισθάνεσαι πως καλείσαι να λειτουργήσεις διαφορετικά μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν έχει αλλάξει, αλλά θα πρέπει να τεθούν νέοι ρόλοι. Ίσως λοιπόν να βλέπεις πως κοντράρεσαι με άτομα του φιλικού σου περιβάλλοντος, πως υπάρχουν αποστάσεις από συναδέλφους και συνεργάτες, πως αλλάζει το ύφος κάποιας σχέσης με ερωτική χροιά που θα πρέπει όμως να διαχωριστεί από το φιλικό κλίμα που υπήρχε μέχρι σήμερα. Ίσως πάλι να υπάρχουν εξελίξεις στον ερωτικό τομέα, αφού είναι πιθανό να μάθεις νέα προσώπων του ερωτικού σου παρελθόντος και αυτό να σε πειράξει και να αντιληφθείς πως κάποια άτομα προχωρούν παρακάτω ενώ εσύ παραμένεις δέσμιος/α των δικών σου αγκυλώσεων. Στην πορεία όμως του μήνα, θα αντιληφθείς πως όλα τα παραπάνω συμβαίνουν αφού θα πρέπει να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου διαφορετικά, αφού θα πρέπει να δεις μέσα από άλλη οπτική κάποια πράγματα, αφού η σταθερότητα είναι μία παράμετρος που δεν μπορείς να θεωρείς δεδομένα για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τοξότης

Ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι ο μήνας που θα σε βάλει σε νέο περιβάλλον, που σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι πως επανεκκινείς τη ζωή σου, χωρίς όμως να γνωρίζεις για την ώρα αν αυτό σημαίνει πως κάνεις βήματα προς άλλη κατεύθυνση από αυτή που ακολουθούσες ή συνεχίζεις να κοιτάζεις προς την ίδια κατεύθυνση. Μία αλλαγή στο εργασιακό σου περιβάλλον σημαίνει πως καλείσαι να επαναπροσδιορίσεις το ρόλο σου, να αλλάξεις τη στάση σου απέναντι σε πρόσωπα και τρόπο χειρισμού καταστάσεων ή να ενεργοποιήσεις εκ νέου παλιές σου συνδέσεις. Μία εξέλιξη στο χώρο της οικογένειας μπορεί να σηματοδοτεί κάτι καινούργιο στη σχέση σου με ένα πρόσωπο που μοιράζεστε πολλά, κάτι διαφορετικό ως προς τη στάση που θα κρατήσεις απέναντι σε άτομα που φαίνεται να επιδιώκουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από εσένα. Μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, με τον Ερμή ανάδρομο στην Παρθένο, καλύτερα λοιπόν να προσπαθήσεις να χωρέσεις στο νέο περιβάλλον που καλείσαι να βαδίσεις, χωρίς να ζητήσεις πολλά από πολλούς. Από εκεί και πέρα όμως, καλύτερα να είσαι σίγουρος/η για τις αποφάσεις σου, αφού βρίσκεσαι πλέον σε ένα περιβάλλον που δεν είναι το ίδιο με αυτό που συνήθισες να κινείσαι.

Αιγόκερως

Οι πρώτες είκοσι περίπου ημέρες του Σεπτεμβρίου αποτελούν μία καλή εποχή για να φροντίσεις να ξεμουδιάσεις, να προσέξεις το σώμα και το πνεύμα σου, να μιλήσεις λίγο με στόχο να αντιληφθείς πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω σου. Μπορεί να αντιλαμβάνεσαι πως λέγονται πολλά, πως εννοούνται ακόμα περισσότερα, πως προετοιμάζονται πάρα πολλά χωρίς όμως να είναι ακόμα έτοιμα να δείξουν τη δυναμική τους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Μπορεί πάλι να αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχουν ζυμώσεις στον εργασιακό χώρο που κινείσαι και να χρειάζεται να κρατήσεις κλειστά τα χαρτιά σου αφού οι συμμαχίες αλλάζουν. Ίσως όμως να είσαι εσύ αυτός/η που συζητάς κάποια πράγματα που θα μπορούσαν να ταράξουν τα νερά αν γίνουν και πραγματικότητα, κάτι που όμως εξαρτάται και από τον εαυτό σου αφού θα πρέπει να δοκιμάσεις ρόλους που δεν έχεις συνηθίσει να υποστηρίζεις. Στο τέλος του μήνα λοιπόν μπορείς να έχεις όλο το σχέδιο και το πλάνο στα χέρια σου και να αποφασίζεις αν θα οδηγήσεις το αμάξι στη λεωφόρο ή θα συνεχίσεις να κάθεσαι στη θέση του/ης συνοδηγού. Και αυτό είναι κάτι που δεν αφορά μόνο την επαγγελματική σου ζωή.

Υδροχόος

Ο Σεπτέμβριος μοιάζει με το μήνα που θα πρέπει να συνηθίσεις σε ένα νέο οικονομικό και επαγγελματικό περιβάλλον, επειδή η άλλη πλευρά αποφασίζει να σου συμπεριφερθεί με έναν καινούργιο τρόπο. Οι πρώτες ημέρες του μήνα φαίνεται να σε δυσκολεύουν αφού θα πρέπει να λειτουργείς μέσα σε ένα περιβάλλον που μπορεί να σε στενεύει, δυσκολεύει, πιέζει και έχει αρκετές απαιτήσεις από εσένα. Ίσως πάλι να πρέπει να συνηθίσεις το στάτους της σχέσης σου, που δοκιμάζεται και πρέπει να περάσεις ένα τεστ για να κατανοήσεις κατά πόσο σε αφορά η σχέση με την άλλη πλευρά ή είναι μία απλή συνήθεια για εσένα. Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό απλά να επιστρέφεις σε μία γνώριμη καθημερινότητα, να βρίσκεσαι και πάλι σε ένα μοτίβο ζωής που δεν μπορείς να ακολουθήσεις αφού έχεις καταφέρει να ενταχθείς σε μία πραγματικότητα που σου αρέσει πολύ περισσότερο. Η αλήθεια είναι πως βρίσκεσαι πολύ κοντά στο να κάνεις ένα άλμα στη ζωή σου, αλλά καλύτερα να πάρεις τις αποφάσεις σου το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα όταν θα μπορείς να σκεφτείς περισσότερο λογικά από όσο έπραξες στο ξεκίνημα του μήνα.

Ιχθύες

Ο Σεπτέμβριος ξεκινά κάπως περίεργα αφού καλείσαι να χωρέσεις σε καλούπια που έχουν χτίσει άλλοι για εσένα, αφού πρέπει να συστηθείς με ανθρώπους που είτε τους γνωρίζεις, είτε σε γνωρίζουν αλλά θα πρέπει να συμβιώσετε κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Το μυαλό σου θα παίξει μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις σου και στον τρόπο που θα χειριστείς τα νέα δεδομένα, αφού είναι πολύ εύκολο να μοιάζεις θολωμένος/η μπροστά στις προοπτικές που έχεις μπροστά σου και να θέλεις να αποφύγεις τις ευθύνες που σου αναλογούν. Το παρελθόν φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σου και να παίζει περίεργα παιχνίδια, αφού θα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις να εμπλακείς και πάλι μαζί του ή απλά να κάνεις μία βόλτα από τη γειτονιά που το συναντάς για να συνειδητοποιήσεις για ακόμα μία φορά σε πόσο διαφορετικό μήκος κύματος κινείστε. Να θυμάσαι όμως πως δεν μπορείς να μείνεις αμέτοχος/η στις προκλήσεις, κάτι που σημαίνει πως μπορεί και να πληγωθείς, αφού θα χρειαστεί να περπατήσεις σε διαδρομές που έχουν εμπόδια, οδηγούν σε αδιέξοδα και μπορεί να κρύβουν κινδύνους που θα αναγνωρίσεις το τρίτο δεκαήμερο του μήνα. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη