ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Το σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες τα καταστήματα και ΑΕ Ν. Αρκαδίας και το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών – Οικοδόμων διοργανώνουν σύσκεψη – συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τόσο τα μέλη τους όσο και όλους τους εργαζόμενους και άνεργους του Ν. Αρκαδίας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Έχουμε πλέον συσσωρεύσει πείρα από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι μεγάλη και συντονισμένη από τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους, τις κυβερνήσεις τους και τις ενώσεις τους, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μέχρι σήμερα η οργάνωσή μας για να αποκρούσουμε αυτή τη επίθεση ήταν αναντίστοιχη του μεγέθους της επίθεσης. Η απογοήτευση που επικρατεί πρέπει να ξεπεραστεί γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες χωρίς εμείς να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Δεν υπάρχουν σωτήρες, ούτε εύκολες λύσεις. Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Τα νέα μέτρα που ακολουθούν στα εργασιακά, στις απολύσεις, στο δικαίωμα στην απεργία, τα συνεχόμενα φορολογικά μέτρα που ματώνουν  την εργατική-λαϊκή οικογένεια πρέπει να βρουν απέναντί τους ένα καλά οργανωμένο και αποφασισμένο κίνημα για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εγκαταλείψουν τα δικαιώματά τους. Να μην παραιτηθούν από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη σταθερή εργασία, στην ασφάλιση.  Να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Κανένας συμβιβασμός στη ζωή με ψίχουλα

Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και έχουμε την δύναμη να το κάνουμε.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ, ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

Καλούμε τα σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, τον κάθε προβληματισμένο συνδικαλιστή αλλά και όλους τους εργαζόμενους, άνεργους στη σύσκεψη - συζήτηση που οργανώνουμε την Τετάρτη 5 του Οκτώβρη, στις 6.30μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για να συζητήσουμε το κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων που έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα περίπου 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικά και βάζει το πλαίσιο των διεκδικήσεων που πρέπει οργανωμένα να παλέψει η εργατική τάξη σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη