Το Βόλτα στην Τρίπολη αναζήτησε και βρήκε για εσάς 10 από τα πιο περίεργα χριστουγεννιάτικα γεγονότα


Και καθώς ολοένα και περισσότερο πλησιάζουμε στην καρδιά των εορτών, Το  Βόλτα στην Τρίπολη αναζήτησε και βρήκε για εσάς  10  από τα πιο περίεργα χριστουγεννιάτικα  γεγονότα !

 

1)Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Facebook,τα ζευγάρια ανά τον κόσμο χωρίζουν 2 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα.Η πιο μισητή ημέρα όμως χωρισμού θεωρείται η 25Η Δεκεμβρίου.



 



2)Σύμφωνα με έρευνα της US Daily κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων συναντάμε τα χαμηλότερα ποσοστά νεκρών παγκοσμίως.

 

3)Τα χρώματα των Χριστουγέννων θεωρείται το πράσινο,το κόκκινο και το χρυσό.Το πράσινο συμβολίζει την ζωή ,το κόκκινο το αίμα του Ιησού Χριστού και το χρυσό το φως και τον πλούτο.



4)Στην Πολωνία χρησιμοποιούν για διακόσμηση τους ιστούς αράχνης.Σύμφωνα με Πολωνικούς Θρύλους,μια αράχνη έπλεξε μια κουβέρτα για να ζεσταθεί ο νεογέννητος Ιησούς.Την ίδια παράδοση συναντάμε και στην Ρουμανία,όπου η αράχνη θεωρείται σύμβολο καλής τύχης.



 


5)Οι αγαπημένες σε όλους Χριστουγεννιάτικες κάλτσες δημιουργήθηκαν σύμφωνα με έναν αγγλικό θρύλο από τρεις αδερφές.Εκεί έκρυβαν χρήματα για την προίκα τους.Λόγω όμως μιας γενικής  οικονομικής δυσχέρειας αναγκάστηκαν να εκπορνεύονται.Ωστόσο σώθηκαν από θαύμα,όταν ο Αιβασίλης μια νύχτα μπήκε στο σπίτι τους αφήνοντας χρυσές λίρες στις κάλτσες τους.



6)Ο Αι-Βασίλης αρχικά φόραγε στολές  με πράσινο,λευκό και μπλε.Η κόκκινη αμφίεση του ήταν εύρημα της Coca-Cola,η οποία ξεκίνησε από απλή διαφημιστική καμπάνια αλλάζοντας τελείως την απεικόνιση του αγαπημένου Αγίου.

 

7)Σύμφωνα με  γερμανικές παραδόσεις,την Άγια Νύχτα οι αγνοί πιστοί ίσως έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ζώα να μιλούν.


 
 

8)Σύμφωνα με έρευνες,το 50% ιδιοκτητών κατοικίδιων ξοδεύει χρήματα για την αγορά δώρων για τα αγαπημένα τους τετράποδα φιλαράκια.




9)Στις 25 Δεκεμβρίου,όπως είναι γνωστό ο Χριστιανισμός εορτάζει την γέννηση του θεανθρώπου.Ωστόσο,δεν υπάρχει καμία ακριβής αναφορά στην Βίβλο για το πότε γεννήθηκε ο Χριστός,ενώ σύμφωνα με ιστορικές μελέτες ο Ιησούς  γεννήθηκε κατά την διάρκεια της Άνοιξης.

 

10) Το τραγούδι του McCourtney Wonderful X-mas time αποφέρει στο γνωστό σκαθάρι πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια.


Γιώργος Μητρόπουλος
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS