ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ: Ετησιες προβλεψεις 2017

Κριός

Το 2017 αποτελεί μία χρονιά που θα μπορούσε να λεχθεί και σταθμός στη ζωή σου, αν το δεις σαν την έναρξη της νέας σου ζωής. Καταρχάς, η παρουσία του Δία στο Ζυγό, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει βάλει σε κίνηση της ζωή σου, μέσα από ευκαιρίες για ενάρξεις σε ερωτικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η ταχύτητα είναι το νέο δεδομένο στη ζωή σου, αφού υπάρχουν ευκαιρίες να απομακρυνθείς από υπάρχοντα πλαίσια σχέσεων και συνεργασιών που πάλιωσαν και να τολμήσεις το άλμα στο κενό. Αν αυτό το άλμα κουβαλά και μία νέα αντίληψη γύρω από τη ζωή γενικότερα, τότε μετά το Μάιο έχεις την ευκαιρία να τολμήσεις άλμα στο κενό με αλεξίπτωτο το/η σύντροφο ζωής, το/η συνεργάτη που σε εξασφαλίζει, το όνειρο που λαμβάνει πραγματικές διαστάσεις.
Το 2017 μπορεί να αποτελέσει τη χρονιά που αναλαμβάνεις το ρόλο του παιδιού και του δασκάλου στη ζωή. Ο έρωτας μπορεί να αποκτήσει μία παιδική και ρομαντική διάσταση, αφού μία καρμική πρόκληση μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία να πιστέψεις στα παραμύθια με ευτυχισμένο τέλος. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να αποκτήσεις έναν ουσιαστικό επαγγελματικό ρόλο αν αναμιχθείς με μία μορφή εργασίας που διδάσκει σε παιδιά ή άτομα που αναζητούν νόημα ζωής, μία προσπάθεια που είναι σε θέση να αλλάξει τη δημόσια εικόνα από το 2018 και μετά.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το 2017 σε καλεί να κάνεις επανεκκίνηση στη ζωή σου. Αυτό δε σημαίνει πως καις τα πάντα στη ζωή σου ώστε να έρθει κάποιος/α για να σου δώσει νέο σπίτι και καινούργια ζωή. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιείς όλα τα εφόδια σου για να χτίσεις το νέο σου σπίτι που εμπεριέχει τη νέα σου ερωτική και επαγγελματική ζωή. Αρκεί να βάλεις χρώμα, φαντασία, έρωτα, δημιουργικότητα και πολύ πάθος μέσα σε αυτό το σπίτι που είναι ικανό να δώσει ελπίδα σε γειτονιές που έχασαν τον Ήλιο τα τελευταία χρόνια.

Ταύρος

Βγάζοντας το παιδί από μέσα σου



Το 2017 φαίνεται να περιλαμβάνει δύο διακριτές μεταξύ τους περιόδους, που χονδρικά μπορούν να χωριστούν στο πρώτο και το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Το πρώτο μισό της χρονιάς, φαίνεται να καλείσαι να διαχειριστείς αλλαγές που συμβαίνουν στον εργασιακό χώρο και πρέπει να συνηθίσεις τα νέα δεδομένα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως σε επηρεάζουν με άμεσο τρόπο. Μπορεί να υπάρξουν νέοι συνάδελφοι στον εργασιακό χώρο ή να πρέπει να αλλάξεις τη σχέση σου με υπάρχοντες συνεργάτες. Ίσως πάλι να προκύπτουν ταχείς εξελίξεις στη δουλειά σου και αυτό να σημαίνει πως πρέπει να χωρέσεις σε νέα δεδομένα ή να χρειάζεται να λάβεις σοβαρά μία νέα πρόταση που φτάνει στα χέρια σου. Είναι πάλι πιθανό να διαμορφώνεις διαφορετικά το καθημερινό σου πρόγραμμα, αφού πρέπει να εντάξεις σε αυτό και τα νέα δεδομένα της προσωπικής σου ζωής ή επειδή θέλεις να υπάρξει χώρος για εσένα και τις προσωπικές σου ανάγκες.
Το δεύτερο μισό του χρόνου όμως φαίνεται να σε επηρεάζει περισσότερο άμεσα, αφού η είσοδος του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα, οι εκλείψεις στον άξονα Λέοντα/Υδροχόου και το πέρασμα του Δία στο Σκορπιό τον Οκτώβριο, είναι στοιχεία που δείχνουν πως μετακινείσαι ή μεταμορφώνονται βασικά κομμάτια της ζωής σου. Μία μετακόμιση μπορεί να σημαίνει πως προχωρά η σχέση σου ή πως γνωρίζεις ένα πρόσωπο που σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς διαφορετικά τις προτεραιότητες σου. Η σχέση σου μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, το οποίο εμπεριέχει και την έννοια του να γίνεις γονιός, κάτι που σημαίνει πως αλλάζει και η σχέση σου με τους γονείς σου. Στον επαγγελματικό τομέα, θα υπάρξουν προκλήσεις ώστε να τολμήσεις να κάνεις κάτι που πάντα ονειρευόσουν και δεν μπορείς να περιμένεις να γίνει από άλλους. Η δημιουργική σου ιδιότητα έρχεται στην επιφάνεια και νιώθεις έτοιμος/η να γεννηθεί κάτι που θα έχει την προσωπική σου σφραγίδα.
Το 2017 ξεκινά κάπως χλιαρά αλλά θα τελειώσει έντονα και δημιουργικά, αρκεί να είσαι προετοιμασμένος/η για μετακινήσεις που δείχνουν και τη μετάβαση του τρόπο που σκέφτεσαι. Αναζητάς ζεστασιά, συναίσθημα και ασφάλεια και μπορείς να τα ανακαλύψεις αν μπορέσεις να εκφράσεις και όσα βρίσκονται βαθιά μέσα σου.

Δίδυμοι

Έρωτας στα χαλάσματα

Το 2017 αποτελεί ακόμα μία κομβική χρονιά για τη ζωή σου, αφού μία σειρά από πλανητικές επιρροές σε έχουν βάλει στο στόχαστρο. Βέβαια, δεν μπορεί να είναι τόσο πιεστική χρονιά όσο η περασμένη, αφού έχεις πλέον την ευχέρεια να κάνεις επιλογές που μπορούν να προσθέσουν ευτυχία στη ζωή σου. Η παρουσία του Κρόνου στον Τοξότη για όλο το 2017 φαίνεται να επηρεάζει κυρίως τους/ις εκπροσώπους του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου μέσα από ξεκαθαρίσματα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Μερικοί αποχωρισμοί θα είναι δύσκολοι και τραυματικοί, αλλά θα συντελέσουν στο να αντιληφθείς πως δεν ταιριάζεις σε ένα περιβάλλον που επιμένεις να θεωρείς ιδανικό για τις διαθέσεις και επιθυμίες σου. Ίσως πάλι να δοκιμάζεται η πίστη σου σε ένα ρόλο συντρόφου ή συνεργάτη που πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που εκφράζεται, αφού οι πρωταγωνιστές της σκηνής έχουν ενηλικιωθεί και το κοινό στην πλατεία περιμένει να δει μία νέα παράσταση.
Τα καλά νέα του 2017 είναι η παρουσία του Δία στο Ζυγό για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου, που φαίνεται να φέρνει στο προσκήνιο ευχάριστες εξελίξεις στην προσωπική σου ζωή. Ένα παιδί μπορεί να ολοκληρώσει τη σχέση σου, ενώ μία νέα γνωριμία  μπορεί  να θάψει οριστικά στο παρελθόν μία σχέση που σε κούρασε και πλήγωσε. Στον επαγγελματικό τομέα αναζητάς την ευκαιρία να εκφράσεις τα δημιουργικά σου ταλέντα και αυτό σημαίνει πως πρέπει να επενδύσεις σε κλίσεις σου, χωρίς όμως να αφήνεις μία μόνιμη εργασία που μπορεί να σου προσφέρει τα απαραίτητα υλικά αγαθά για το τραπέζι και το σπίτι σου.
Το 2017 ανοίγει μονοπάτια ευκαιριών αρκεί να δείξεις πως είσαι αρκετά σοφός/η ώστε να γνωρίζεις πότε μπορείς να δράσεις σαν ονειροπόλο και ρομαντικό παιδί και πότε σαν ενήλικας που αναλαμβάνει τις ευθύνες των υποσχέσεων και των πράξεων του. Μην πέσεις στην παγίδα να ζήσεις μόνο τον ένα από τους παραπάνω ρόλους, γιατί το κοινό διψά για μία παράσταση που στηρίζεται σε νεανικές καρδιές με μυαλό ενήλικα.

Καρκίνος

Γκρεμίζοντας ενοχές για να χτίσεις όνειρα

Το 2017 είναι μία έντονα προκλητική χρονιά για εσένα, αφού ο Δίας από το Ζυγό, ο Ουρανός από τον Κριό και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή σου ακόμα και αν δεν το έχεις ζητήσει. Η εσωτερική σου ανάγκη για μία σχέση ουσίας φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση μέσα από μία γνωριμία που κινείται ταχύτατα και μπορεί να σε οδηγήσει σε συμβίωση και απόκτηση παιδιού πολύ πιο σύντομα από όσο φανταζόσουν. Αν πάλι είσαι σε σχέση ή γάμο, τότε η οικογένεια μπορεί να μεγαλώνει και αυτό να σημαίνει πως αναζητάς και νέο σπίτι. Από την άλλη πλευρά, όλη αυτή η απαίτηση ανανέωσης του ρόλου σου, είναι πιθανό να σημαίνει πως βλέπεις γονείς ή ηλικιακά μεγάλα μέλη της οικογένειας σου να μεγαλώνουν, να γερνάνε, να αλλάζουν ρόλο και ίσως αυτό να σε στενοχωρεί.
Στον επαγγελματικό τομέα, θα δεχτείς προτάσεις ή ακόμα και πιέσεις για να τολμήσεις κάτι που ίσως να αποτελεί την ευκαιρία της ζωής σου ή να σε βάλει στη διαδικασία να ξεδιπλώσεις κομμάτια σου που ίσως να μην ήθελες να τα δει το φως. Μπορεί να παίξεις ηγετικό ρόλο σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον που αναζητά το πρόσωπο που θα υποστηρίξει τα θεμέλια ώστε να χτιστεί κάτι λαμπερό. Ίσως πάλι να τελειώνει η συνεργασία σου με έναν όμιλο με στόχο να καταλάβεις πως είσαι έτοιμος/η για το επόμενο βήμα, που δεν μπορεί να εμπεριέχει συμβιβασμούς και φοβισμένες αντιδράσεις απέναντι σε προκλήσεις που είσαι έτοιμος/η να αναλάβεις. Αυτή η πρόκληση μπορεί να αφορά και το στήσιμο της δικής σου δουλειάς, μίας προσπάθειας να δημιουργήσεις το δικό σου όνειρο που θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σε μία τριετία από σήμερα.
Μετά τον Οκτώβριο, με την είσοδο του Δία στο Σκορπιό, είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις ένα βήμα προς τα πίσω και να απολαύσεις τα πράγματα που άλλαξαν τους προηγούμενους μήνες. Η νέα σου επαγγελματική ζωή μπορεί να φέρει υλικά οφέλη, ενώ η καινούργια σου ερωτική ζωή πρέπει να βασίζεται στην έκφραση του συναισθηματικού σου κόσμου. Ασφαλώς και πρέπει να έχεις κατά νου πως υπάρχουν και απώλειες γύρω σου, πως άφησες πίσω σου ανθρώπους, σπίτια, μνήμες και ένα μοτίβο ζωής, αλλά δεν είναι ώρα για πισωγυρίσματα και ενοχές. Θωράκισε τον εαυτό σου απέναντι στο νέο τρόπο ζωής σου και θα δεις πως έχεις διαμορφώσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο θέλεις να κινηθεί η ζωή σου την επόμενη τριετία.

Λέων

Η αγάπη άργησε, αλλά έφτασε

Το 2017 φαίνεται να είναι μία χρονιά που θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τη ροή της ζωής σου, κυρίως μέσα από αποφάσεις και πράξεις ερωτικού περιεχομένου. Η παρουσία του Δία στο Ζυγό (μέχρι τις 10 Οκτωβρίου) και του Κρόνου στον Τοξότη (μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου) διαμορφώνουν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να ανθίσει ένας έρωτας που μπορεί να φέρει μία μετακόμιση ή τη δημιουργία οικογένειας. Βρίσκεσαι μπροστά στην προοπτική του να έχεις βρει το ιδανικό έτερο ήμισυ, αυτό το πρόσωπο που σε συμπληρώνει, γι αυτό μην κολλάς σε επιλογές του παρελθόντος και σε αδυναμία να διαχειριστείς τα συναισθήματα σου, αφού είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποδείξεις πως είσαι σε θέση να οδηγήσεις τη ζωή σου προς την κατεύθυνση που επιθυμείς. Η είσοδος μάλιστα του Βόρειου Δεσμού στο ζώδιο σου στις 9 Μαΐου, καθώς και οι εκλείψεις στον άξονα του ζωδίου το Φεβρουάριο και τον Αύγουστο δηλώνουν πως είναι καιρός να τολμήσεις να εκφράσεις τον εαυτό σου μέσα από σχέσεις που δε χωρούν συμβιβασμούς, αλλά δεν πετάνε και στα σύννεφα.
Στον επαγγελματικό τομέα, ξεκίνησε τη χρονιά με μία μορφή εκπαίδευσης ή με αρκετά ταξίδια που φαίνεται να ανοίγουν το δρόμο για να κάνεις σημαντικές γνωριμίες ή για να κάνεις άλλους να σε εμπιστευτούν σε θέσεις κλειδιά. Με την πάροδο του χρόνου θα αποκτάς ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα ανακαλύψεις από την Άνοιξη και μετά, λόγους για να μη φοβάσαι να εκφράσεις το προσωπικό σου δυναμικό. Αν θεωρείς πως μπορείς να σηκώσεις στις πλάτες σου βάρη και ευθύνες που θα διαχειριστείς, τότε τόλμησε να μιλήσεις για κάτι τέτοιο σε αφεντικά και συνεργάτες. Διαφορετικά, τόλμησε να θέσεις τα όνειρα σου στην πράξη και προσπάθησε να δημιουργήσεις το οικοδόμημα της δικής σου καριέρας, το χώρο μέσα στον οποίο δε φοβάσαι μήπως κλέψουν τις ιδέες και τα πιστεύω σου.

Παρθένος

Η ώρα της συμφιλίωσης με το παιδί που κρύβεις μέσα σου

Για να μπορέσω να σου μιλήσω ουσιαστικά για το 2017, θα πρέπει να σου ξεκινήσω από το 2016 θέτοντας σου μερικές ερωτήσεις. Η πρώτη ερώτηση λοιπόν είναι αν το 2016 έκανες σαφείς και δομικές αλλαγές στη ζωή σου. Αν η απάντηση είναι ναι, τότε το 2017 προσπαθείς να χωρέσεις στα νέα δεδομένα της ζωής σου. Σαφώς και θα πιεστείς, αφού έχεις πλέον οικογένεια ή έχεις χωρίσει και ζεις μόνος/η σε ένα μεγάλο σπίτι. Σαφώς και ζορίζεσαι να διαχειριστείς τα νέα δεδομένα της καριέρας σου, αφού πρέπει να αναλάβεις αρχηγικό ρόλο απέναντι σε μία ομάδα συνεργατών που δε σε έχει συνηθίσει με αυτή την εικόνα. Αν η απάντηση όμως στο παραπάνω ερώτημα είναι αρνητική, τότε οι πρώτοι τέσσερις πρώτοι μήνες του 2017 απαιτούν ταχύτητα από εσένα ώστε να προχωρήσεις σε αλλαγές στη ζωή σου. Μπορεί να έρχεται ένα παιδί στη σχέση σου και να ετοιμάζεις το σπίτι σου ή να εκπαιδεύεσαι ταχύτατα σε ένα νέο επαγγελματικό ρόλο που σε επανασυστήνει στον κόσμο το δίμηνο Απρίλιος-Μάιος.
Η ουσία πάντως του 2017 είναι να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα που έφερε το 2016. Ασφαλώς και αυτή η πρόταση μπορεί να σημαίνει πως διορθώνεις λάθη που έγιναν, παραλείψεις που δεν μπόρεσες να αποφύγεις και ατοπήματα στα οποία υπέπεσες. Ασφαλώς και μπορεί το πρώτο εξάμηνο του 2017 να θέλεις να επαναπροσδιορίσεις κάποιες γρήγορες αποφάσεις που έλαβες, κάποιες ταχείς εναλλαγές που συνέβησαν και ίσως να μην τις έχεις συνηθίσει ακόμα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως επιστρέφεις σε ένα παλιό μοτίβο ζωής για να εξετάσεις αν σου ταιριάζει το νέο μοτίβο της ζωής σου. Έχεις δώσει την υπόσχεσαι πως ενηλικιώθηκες με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια να ξεγελάσεις τον Κρόνο και να αποδείξεις πως μπορείς να λειτουργήσεις κουτοπόνηρα, να είναι καταδικασμένη να πέσει το κενό. Συνέχισε να υποστηρίζεις τη σχέση σου, εξακολούθησε να παλεύεις ώστε να υποστηρίξεις τη νέα σου επαγγελματική εικόνα, πίστεψε ακόμα περισσότερο στις πρωτοποριακές σου ιδέες που πρέπει να εξελίξεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους και φρόντισε να ανοίξεις διάλογο με το παιδί μέσα σου. Το παιδί μέσα σου θα συνεχίσει να ζει, ανεξάρτητα με το αν εσύ ενηλικιώνεσαι ή όχι. Απλά, ίσως να είναι ώρα να συναντήσει και το παιδί που θα γεννηθεί μέσα από μία σχέση που καρποφορεί ή μέσα από μία επαγγελματική προσπάθεια να μεταφέρεις στην πράξη αυτό που έχεις στο μυαλό σου τόσο καιρό.

Ζυγός

Απόδραση προς τη νέα σου ζωή

Το 2017 φαίνεται να είναι μία έντονα σημαντική χρονιά για εσένα, αφού ο Δίας παραμένει στο ζώδιο σου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου προσφέροντας ευκαιρίες να προσθέσεις νέα δεδομένα σε αυτή, ειδικά αν ανήκεις στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου. Η παρουσία του Δία στο ζώδιο σου, του Ουρανού στον Κριό και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα φέρει δομικές αλλαγές στη ζωή σου, με στόχο να κάνεις τις απαραίτητες εκκαθαρίσεις για να διατηρήσεις όποιον/α ή ότι μπορεί να σε οδηγήσει στα μονοπάτια της απόλυτης ευτυχίας. Η προσωπική σου ζωή βρίσκεσαι σε αναβρασμό, κάτι που αντιλαμβάνεσαι ειδικά το πρώτο τρίμηνο του έτους, αφού ετοιμάζεσαι για το επόμενο βήμα της σχέσης σου ή προς μία έξοδο κινδύνου και λύτρωσης ταυτόχρονα. Στον επαγγελματικό τομέα, συνέχισε να προετοιμάζεις τον εαυτό σου για να αντέξει να σηκώσεις στους ώμους σου τα βάρη που θα φορτωθείς, τις ευθύνες που καλείσαι να φέρεις εις πέρας ώστε να αλλάξεις ταχύτητα στη δημόσια εικόνα σου.
Μετά από μία περίοδο περισυλλογής και αναμονής (ειδικά το Μάρτιο), από τον Απρίλιο και μετά έχεις την ευκαιρία να κάνεις επιλογές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες της καρδιάς σου, αφού όμως έχεις εκπαιδευτεί σε κομμάτια που δεν είναι και τόσο εύκολο να τα διαχειριστείς και αποδεχτείς. Το καλοκαίρι του 2017 μπορεί να φέρει ένα γάμο και ένα παιδί ή έναν έρωτα που σε βάζει στη διαδικασία να ετοιμαστείς για μία μετακόμιση ακόμα και σε μία νέα χώρα. Ίσως πάλι να σου φέρνει ένα πτυχίο που πάλευες να αποκτήσεις ή τη στιγμή που θέτεις σε εφαρμογή όλα όσα έμαθες σε ένα νέο επαγγελματικό έδαφος πάνω στο οποίο θέλεις να αφήσεις τη δική σου προσωπική σφραγίδα.
Υπάρχουν όμως και στιγμές που μπορεί να αισθανθείς πως σε εγκαταλείπουν όχι μόνο οι δυνάμεις σου και η εμπιστοσύνη στο μέλλον, αλλά και πρόσωπα του οικογενειακού ή συγγενικού κύκλου. Είναι οι στιγμές που ο Πλούτωνας κάνει εκκαθαρίσεις στο σπίτι και τη δουλειά, που θα πρέπει να εγκαταλείψεις ένα σπίτι που συνήθισες να μένεις ή να αλλάξει ο ρόλος σου μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον αφού είναι η ώρα που θα πάρεις τη σκυτάλη από ένα πρόσωπο που κάνει ένα βήμα πίσω. Σε κάτι τέτοιες στιγμές να σκέφτεσαι πως πρέπει να κοιτάζεις μπροστά και προς την κατεύθυνση που ανοίγεται ένα  νέο μονοπάτι δημιουργικής έκφρασης και ευτυχίας, αφού κλείνοντας κύκλους ζωής μπορείς παράλληλα να ανοίγεις νέες λεωφόρους δράσης.

Σκορπιός

Στο δρόμο για την ερωτική πληρότητα

Το 2017 είναι χρονιά μετάβασης και μπορεί να χωριστεί χονδρικά σε δύο περιόδους. Η πρώτη περίοδος εκτείνεται μέχρι το Μάιο, οπότε και μάλλον περνάς περισσότερο χρόνο παρατηρώντας τι συμβαίνει γύρω σου ώστε να μπορέσεις να προσαρμοστείς σε νέα δεδομένα. Οι αλλαγές στον εργασιακό τομέα μπορεί να σου προκαλούν αλλεργία ή να αποτελούν την ευκαιρία για να δείξεις πως μπορείς να σηκώσεις στους ώμους σου βάρη που κάποιοι άλλοι δεν αντέχουν ούτε και στη σκέψη. Επίσης, καλό θα ήταν τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους να δώσεις τα ηνία της σχέσης στο/η σύντροφο ή να αναζητήσεις απαντήσεις για την ερωτική μοναξιά ακόμα και μέσα από τη βοήθεια ψυχολογικής υποστήριξης.
Μετά το Μάιο θα πρέπει να καταλάβεις πως η τράπουλα μοιράζεται εκ νέου και αναλαμβάνεις πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι. Τώρα όμως θα πρέπει να γνωρίζεις τους κανόνες του παιχνιδιού, να αντέχεις να πάρεις το τιμόνι της δουλειάς στα χέρια σου, να είσαι έτοιμος/η να περάσεις τα επαγγελματικά σου σχέδια από το χαρτί στην πράξη. Στον ερωτικό τομέα, καλείσαι να τροφοδοτήσεις με πάθος μία νέα γνωριμία ή να αναλάβεις δράση ώστε να κάνεις ένα γάμο να αναστηθεί.
Υπάρχουν τέλος οι τελευταίοι τρεις μήνες του έτους, που με το Δία στο ζώδιο σου, αλλάζει και η ψυχολογική σου διάθεση. Ανοίγονται πόρτες μπροστά σου, καλείσαι όμως να κλείσεις αυτές που οδηγούν σε επιλογές που δε συμβαδίζουν με υπογραφές-ορόσημα που έβαλες πριν από λίγο καιρό. Φρόντισε τη σχέση σου, άνοιξε τον κύκλο επιρροής σου στον επαγγελματικό τομέα και δείξε αισιοδοξία για το παρακάτω. Πρόσεξε όμως να μην το παρακάνεις, γιατί μπορεί να ανοίξει και η όρεξη σου και να προσθέσεις κιλά ή ερωτικές επιλογές στη ζωή σου που μπερδεύουν τον αρχικό σου στόχο προς τη συναισθηματική πληρότητα.

Τοξότης

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η πίεση;

Το 2017 είναι ακόμα μία έντονα μεταβατική χρονιά για τη ζωή σου. Ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο σου, τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου οπότε και περνά στον Αιγόκερω, και επηρεάζει κυρίως τους εκπροσώπους του τρίτου δεκαημέρου με ξεκαθαρίσματα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η παρουσία του Δία στο Ζυγό μέχρι τις 10 Οκτωβρίου μπορεί να απαλύνει αυτή τη μάχη, να προσθέσει νέες γνωριμίες σε κάθε απώλεια προσώπου, να σε βάλει σε νέες δραστηριότητες κάθε φορά που θα χάνεις το κουράγιο σου και θα θεωρείς πως δεν υπάρχει ελπίδα για παρακάτω. Επίσης, μπορεί να φέρει και μία ουσιαστική γέννηση στην υπάρχουσα σχέση σου, ένα παιδί που είναι σε θέση να σε κάνει να αλλάξεις την εικόνα που έχεις για τις σχέσεις και την οικογένεια.
Επειδή όμως αναζητάς κάτι διαφορετικό στη ζωή σου, επειδή επιδιώκεις να ξεκαθαρίσεις ζητήματα που έχουν βαλτώσει τη ζωή σου, καλό θα ήταν να προσέχεις ποιες υποθέσεις κλείνεις με απόλυτο τρόπο και τις πετάς από τη ζωή σου. Δεν είναι όλες οι νέες γνωριμίες ενδιαφέρουσες και ερωτικές, απλά εσύ μπορεί να τις μετατρέπεις σε κάτι τέτοιο επειδή έχεις ανάγκη από μία σχέση στη ζωή σου. Δεν είναι όλες οι εργασίες που θα βρεις ουσιαστικές και θα σε βοηθήσουν να σταθείς στα πόδια σου, απλά μπορεί να πρόκειται για περιστασιακές παραστάσεις που σε αποπροσανατολίζουν από το στόχο που έχεις να βάλεις γερά θεμέλια στη ζωή σου.
Το 2017 μπορεί να σε οδηγήσει σε μία μετακόμιση ή μετακίνηση κάπου μακριά, να σε αναγκάσει να παραδεχτείς πως νικήθηκες και ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις από την αρχή. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητη ήττα για εσένα, αλλά μπορεί με αυτό τον τρόπο να παραπλανήσεις τους γύρω σου πως σε έβγαλαν νοκ-άουτ με αποτέλεσμα να σε αφήσουν ήσυχο/η να ορίσεις τη ζωή σου όπως θέλεις και όχι όπως προσπαθούν να στο επιβάλουν νόμοι και κανόνες που δεν έχεις ποτέ σου αποδεχτεί.

Αιγόκερως

Μαθαίνοντας να χάνεις και τελικά να βγαίνεις κερδισμένος/η

Το 2017 είναι μάλλον μία περίεργη χρονιά που φαίνεται να κουβαλά έντονα την έννοια του ηλεκτροσόκ ή της ψυχρολουσίας. Από τη μία πλευρά, θα αντιμετωπίσεις την αντίθεση Δία/Ουρανού στον άξονα Ζυγού/Κριού και ειδικά αν ανήκεις στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου μπορεί να βιώνεις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου με έντονες ταχύτητες. Τη μία στιγμή βιώνεις τον απόλυτο έρωτα και ετοιμάζεσαι για επισημοποίηση της σχέσης και την άλλη στιγμή εξαφανίζεσαι. Τη μία στιγμή αποκτάς την επαγγελματική θέση των ονείρων σου και μετά από λίγο κλείνει η εταιρία. Τη μία στιγμή γίνεσαι γονιός και την άλλη στιγμή αντιμετωπίζεις προβλήματα με την υγεία των γονιών σου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μαθαίνεις πως η ζωή είναι εφήμερη και πρέπει να βιώνεις την κάθε στιγμή όπως ακριβώς σου προσφέρεται στο σήμερα και χωρίς μεγάλα σχέδια για το μέλλον.
Από την άλλη πλευρά, αντιμετωπίζεις τον Κρόνο στον Τοξότη που μπορεί να διαλύει ιδεολογίες και πεποιθήσεις, να σε ωθεί σε απομόνωση τη στιγμή που ανοίγει ο κοινωνικός σου κύκλος, να προσθέτει ώρες εργασίας την ίδια ώρα που θέλεις να αποδράσεις από γνώριμα μοτίβα ζωής και περιβάλλοντα. Ασφαλώς και κάτι σου λέει πως δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο των γύρω σου αν δεν καταφέρεις να ορίσεις τον εαυτό σου, αν δε συστηθείς εκ νέου με τον εαυτό σου σε μία χειραψία που μπορεί να σε ξαφνιάσει αφού βλέπεις απέναντι σου ένα πρόσωπο που δεν έχεις συνηθίσει να βλέπεις.
Το 2017 αποτελεί τη συνέχεια ενός 2016 που σε έβαλε σε ένα νέο τρόπο σκέψης, αλλά τώρα πρέπει να βιώσεις και τις αλλαγές στην τσέπη σου, στην καρδιά σου, στην ίδια σου τη ζωή. Αυτό μπορεί να είναι περισσότερο τρομακτικό σε σχέση με ότι συνέβαινε το 2016, αλλά ταυτόχρονα σε βάζει σε μία κατάσταση να αποδομήσεις όσα γνώριζες με στόχο να διαμορφώσεις το νέο σκηνικό πάνω στο οποίο θα πρωταγωνιστήσεις την επόμενη τριετία.

 Υδροχόος

Μαθαίνοντας μία νέα γλώσσα για επικοινωνία με ξεχωριστούς ανθρώπους

Το 2017 φαίνεται να κουβαλά δύο διαφορετικά μηνύματα για εσένα. Από τη μία πλευρά, ο Δίας (τουλάχιστον μέχρι τις 10 Οκτωβρίου) και ο Κρόνος θα βρεθούν σε θέσεις που δε φαίνεται να επηρεάζουν άμεσα τη ζωή σου. Με το Δία στο Ζυγό έχεις την ευκαιρία να ανοίξεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες, να ταξιδέψεις, να εκπαιδευτείς με στόχο να κάνεις το μεγάλο βήμα στην καριέρα σου αργότερα. Μπορείς επίσης να δώσεις αέρα στη σχέση σου για να βρει νέα πατήματα ή να συναντήσεις πρόσωπα που ιντριγκάρουν το μυαλό σου και προσφέρουν την ευκαιρία για ένα νέο έρωτα στη ζωή σου. Με τον Κρόνο στον Τοξότη πάλι μοιάζει να θέλεις να απομακρυνθείς από φιλικές παρέες που δεν προσφέρουν κάτι νέο στη ζωή σου, να κάνεις τομές σε δραστηριότητες που μοιάζει να κολλάνε στην επανάληψη και στη ρουτίνα. Ίσως πάλι να αναλάβεις έναν ορατό και καθορισμένο ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα, να θελήσεις να οδηγήσεις μία ομάδα ατόμων προς ένα μοντέλο ζωής που ίσως να βρεις έκφραση ακόμα και μέσα από πολιτικά ή φιλοσοφικά κινήματα.
Από την άλλη όμως πλευρά, ξεκινούν οι εκλείψεις στον άξονα του ζωδίου (το Φεβρουάριο και τον Αύγουστο είναι τα σετ των εκλείψεων του 2017), ενώ παράλληλα θα περάσει και ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα του ζωδίου σου στις 9 Μαΐου (Βόρειος Δεσμός στο Λέοντα και Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο). Θα βρεθείς λοιπόν μπροστά σε καρμικές προκλήσεις με στόχο να βάλεις στη ζωή σου ανθρώπους που θα δώσουν νέα διάσταση σε αυτή. Οι άμεσες διαπροσωπικές σου σχέσεις θα πρέπει να αποτελέσουν πεδίο δράσης, θα πρέπει να αποτελέσουν το πατρόν πάνω στο οποίο χτίζεις τα νέα δεδομένα της ζωής σου. Μία επαγγελματική πρόταση συνεργασίας μπορεί να ανοίξει μία λεωφόρο στη ζωή σου, καθώς όμως παράλληλα πρέπει να προετοιμαστείς πνευματικά για μία τέτοια πρόκληση. Μία νέα σχέση μπορεί να γεννηθεί και να σε οδηγήσει σε ένα διαφορετικό κοινωνικό περιβάλλον σε σχέση με αυτό που έχεις συνηθίσει να κινείσαι.
Η είσοδος του Δία στο Σκορπιό στις 10 Οκτωβρίου δείχνει πως η δημόσια εικόνα σου αλλάζει προς το τέλος του 2017 με τρόπο που μοιάζει να μεταμορφώνεσαι. Μη φοβηθείς την επαφή με τον κόσμο του ενστίκτου και μην τρομάξεις αν σου ζητηθεί να αναλάβεις ένα ρόλο πρωταγωνιστή που δε φοβάται να έρθει σε επαφή με τα συναισθήματα του. Κάτι νέο γεννιέται μέσα από εσένα, ακόμα και αν η εμπειρία περνά μέσα από ωδίνες.


Ιχθύες
Οι τελικές εξετάσεις της προσωπικής σου διάθεσης για πρόοδο και εξέλιξη

Το 2017 μοιάζει με την τελική ευθεία σε μία κούρσα που ξεκίνησε τα μέσα του 2015 έχοντας ως τελικό στόχο να σε οδηγήσει στον τερματισμό που αλλάζει τη ζωή σου. Η παρουσία του Κρόνου στον Τοξότη για τελευταία χρονιά, επηρεάζει κυρίως του γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, οδηγεί στις τελικές εξετάσεις σχετικά με το κατά πόσο μπορείς να μεταμορφώσεις τις σπουδές και τις γνώσεις σου, τις ιδέες και τις απόψεις σου, τα όνειρα και τα πλάνα σου σε κάτι που έχει δομή, θεμέλια και ουσία και που μπορεί να παραμείνει όρθιο μέσα στο χρόνο. Η επαγγελματική σου τριβή με ένα πρόσωπο ισχύος και εξουσίας μπορεί να σε οδηγήσει σε μία παραίτηση-συμβιβασμό ή σε ένα μάθημα ζωής με στόχο να μετατραπείς σε μέντορα-ηγέτη που αντέχει στους ώμους του ευθύνες και υποχρεώσεις που θεωρείς βαρίδια. Μπορείς να ανέβεις στα σκαλιά της επαγγελματικής ιεραρχίας, μόνο αν μάθεις να παντρεύεις την έμπνευση με την υλική και πραγματική διάσταση της ζωής.
Στον ερωτικό τομέα, βρίσκεσαι μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τη συνέχιση της σχέσης σου, οπότε καλό θα ήταν να αποφύγεις τις παρορμήσεις της στιγμής που σε αποτρέπουν από το να ζήσεις μέχρι τέλους μία σχέση που διδάσκει πολλά τόσο σε εσένα όσο και στην άλλη πλευρά. Αν όμως θεωρείς πως υπάρχει ζήτημα κλοπής συναισθημάτων ή μη απόδοσης ανταλλάγματος, αν θεωρείς πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει η σχέση παρακάτω, τότε καλύτερα να κλείσεις την πόρτα και να αποδράσεις για κάπου μακριά. Η ευτυχία είναι εκεί γύρω σου, απλά αρνείσαι πολλές φορές να τη συναντήσεις γιατί επιμένεις να κοιτάζεις με γυαλιά που φοράς μόνο εσύ και κανένας άλλος. Αν όμως επιμένεις να κάνεις κάτι τέτοιο, τότε είναι καιρός να συμβιβαστείς με την ιδέα πως δεν υπάρχει η ιδεατή εικόνα συντρόφου που αναζητάς, αλλά υπάρχει ιδεατή σχέση που γεννιέται μέσα από συντρόφους που κουβαλούν πληγές που δεν επουλώνονται, απλά γίνονται η βάση πάνω στην οποία θα στηθεί μία σχέση αλληλοϋποστήριξης και αμοιβαίας κατανόησης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS