Αποκεφάλισαν θαλάσσιες χελώνες στην Νάξο

Μαζικές οι αποτρόπαιες δολοφονίες των θαλάσσιων πλασμάτων καταγγέλλει ο Αρχελών μετά από πληροφορίες του Λιμεναρχείου και Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.Το διάστημα των τελευταίων δυο μηνών έχουν βρεθεί άγρια δολοφονημένες συνολικά 10 θαλάσσιες χελώνες στις παραλίες του νησιού.



Σύμφωνα με  επίσημη ανάρτηση του συλλόγου  για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας,Αρχελών:

"Δυστυχώς, τους τελευταίους δύο μήνες, όπως μας έχουν ενημερώσει τόσο το Λιμεναρχείο όσο και ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, έχουν εντοπιστεί δέκα νεκρές αποκεφαλισμένες θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή της Νάξου. Πιστεύουμε πως το ποσοστό των νεκρών χελωνών χωρίς κεφάλι στην ίδια περιοχή (παραλία Πλάκας) είναι αρκετά μεγάλο για να είναι σύμπτωση. Ακόμη, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που στάλθηκαν στον ΑΡΧΕΛΩΝ (συνημμένο αρχείο) δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη στις περισσότερες των περιπτώσεων, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού. Επομένως, σε συνέχεια του θλιβερού περιστατικού που έγινε την θερινή περίοδο 2016, όπου εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα δεμένη με τσιμέντο ώστε να μην μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει, η σκόπιμη θανάτωση θαλασσίων χελωνών δείχνει να έχει εξελιχθεί στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό των ζώων.
Για την εξάλειψη αυτών των πολύ λυπηρών φαινομένων χρειάζεται η κινητοποίηση των αρχών και κυρίως των πολιτών, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να αποφευχθούν τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις στο μέλλον. Ζητούμε λοιπόν την βοήθειά σας! Οποιαδήποτε πληροφορία έχετε, θα βοηθήσει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. "

Πάντως αυτή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή μιας και βάζει στον κίνδυνο την ζωή αυτού του σπάνιου είδους ζωής.Η πολιτεία όσο και ολόκληρη η κοινωνία οφείλει να δώσει μια αποτελεσματική λύση και να βάλει ένα τέλος σε κάθε εγκληματική ενέργεια κατά της φύσης για ένα καλύτερο μέλλον

Πηγή:Lifo.gr,Archelon.gr

Κείμενο:Γιώργος Μητρόπουλος 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS