Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας


ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

Απλουστεύεται η διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων στον τομέα μεταποίησης τροφίμων και ποτών. Με απόφαση που υπέγραψε ο αν. υπ. Οικονομίας κ. Αλ. Χαρίτσης, οι δραστηριότητες μεταποίησης τροφίμων και ποτών εντάσσονται στο καθεστώς γνωστοποίησης του νόμου 4442, που ψηφίστηκε τέλος του 2016 και δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους με μία απλή γνωστοποίηση προς τη διοίκηση για την έναρξη της επιχείρησης. Πλέον, τα δικαιολογητικά δεν προσκομίζονται. Τα κρατά η επιχείρηση στο αρχείο της και είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στις ελεγκτικές αρχές. Ταυτόχρονα, προβλέπεται ένα σύστημα ελέγχων στην πραγματική λειτουργία της επιχείρησης, μετά την έναρξη και όχι πριν όπως γινόταν μέχρι τώρα, που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες.

 

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2017.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εκθέσεις και το ύψος επιδότησης.

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2007 – 2013

διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 απορρόφησε η χώρα μας, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη επίδοση ανάμεσα στα κράτη -μέλη, σύμφωνα με την τελική έκθεση ολοκλήρωσης που απεστάλη στις 31 Μαρτίου προς την Ευρωπαική Επιτροπή. Οπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ. Αλ Χαρίτσης: «Καταφέραμε, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να ολοκληρώσουμε επιτυχώς το ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και να απορροφήσουμε όλους τους πόρους, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από την οικονομία. Δεν πρόκειται για αφηρημένα νούμερα, αλλά για πολύτιμα κεφάλαια που κράτησαν την οικονομία όρθια τα δύο προηγούμενα χρόνια και χρηματοδότησαν ένα πλήθος από κρίσιμα έργα σε όλη τη χώρα. Έργα υποδομών που χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες, στα οδικά δίκτυα, στο περιβάλλον, στην ενέργεια”.

Ο κύριος Χαρίτσης υποστήριξε πως την ίδια αποτελεσματικότητα επιδεικνύει η Ελλάδα και στο νέο ΕΣΠΑ καθώς έχει ενεργοποιηθεί ήδη πάνω από το 56% των προγραμμάτων και το 2016 επιτεύχθηκε υψηλή απορρόφηση, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο που είχε θέσει από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr, έχουν αναρτηθεί οι σημαντικότερες φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις του μηνός Απριλίου 2017, καθώς και αυτές που μεταφέρονται αρχές Μαΐου (επόμενη εργάσιμη ημέρα) λόγω των αργιών της 30ης Απριλίου και της 1ης Μαΐου.

 Επισημάνσεις:

Το συγκεκριμένο μήνα εκτός από τις συνήθεις υποχρεώσεις δώστε προσοχή σ’ αυτές που έχουν προκύψει είτε από παράταση, ή είναι τυχόν νέες υποχρεώσεις:

α) Υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες έτους 2015 μετά την παράταση που δόθηκε.

β) Υποβολή Α.Π.Δ. και καταβολής εισφορών περιόδου Ιανουαρίου ή/και Φεβρουαρίου 2017 μετά την παράταση που δόθηκε.

Προσοχή: Δείτε όλες τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των Α.Π.Δ. για όλες τις περιπτώσεις όπως έχουν προκύψει μετά την παράταση που δόθηκε, στο άρθρο του κόμβου εδώ.

γ) Υποβολής δηλώσεων φόρου πλοίων πρώτης κατηγορίας του ν. 27/1975, καθώς και καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου αυτού μετά την παράταση που δόθηκε.

δ) Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2016.

Δείτε στην ιστοσελίδα www.arcadianet.gr τις υποχρεώσεις Απριλίου που ξεκινούν από σήμερα.

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το επόμενο Οικονομικό Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

 
Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS