Ανακοινωση για ΚΔΑΥ Τριπολης



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Recycling South East LTD στη ΒΙΠΕ Τρίπολη (ΚΔΑΥ Τρίπολης) μετά από γενική συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια, ξεκινώντας από σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017 διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους. Η εργοδοσία της επιχείρησης δεν δέχτηκε να παραλάβει την κοινοποίηση της απόφασης των εργαζόμενων και αυτή της επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή χθες το πρωί. Χθες το μεσημέρι η εργοδοσία πρότεινε στους εργαζόμενους να μην δουλέψουν σήμερα Πέμπτη, ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων και να αναπληρώσουν τη σημερινή ημέρα με εργασία το Σάββατο. Οι εργαζόμενοι δεν το δέχτηκαν. Στη συνέχεια τους ανακοίνωσε ότι τους βγάζει όλους σήμερα σε κανονική άδεια. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Σήμερα το πρωί οι εργάτες βρίσκονταν στο εργοστάσιο για να πιάσουν δουλειά και η εργοδοσία επικαλέστηκε ότι υπάρχει βλάβη και δεν θα δουλέψουν. 
Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της εργοδοσίας που επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους εφαρμόζοντας επί της ουσίας lock out. Εκμεταλλευόμενη τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κεφάλαιο – κυβέρνηση – κουαρτέτο με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, θέλει να μεταβάλλει σε πραγματικό κάτεργο το χώρο δουλειάς, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση. 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Καλούμε την εργατική τάξη του νομού, όλες τις μαζικές οργανώσεις του κινήματος να καταδικάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία του ΚΔΑΥ Τρίπολης που ανοίγει το δρόμο για τη γενίκευση της αυθαιρεσίας και του εκφοβισμού των εργαζομένων από τη μεγαλοεργοδοσία. 
Τους καλούμε να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα μας που αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία. Θα νικήσουμε.
Απαιτούμε:
· Άμεση και πλήρη εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών όλων των εργαζομένων
· Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων (συμπεριλαμβανομένων υπερωριών και εργασία το Σάββατο). 
· Βασικός μισθός με κατώτερο όριο τα 751,00€ μηνιαίως για όλους τους εργαζόμενους.
· Άμεση καταβολή του επιδόματος άδειας σε όλους τους εργαζόμενους 
· Καταβολή του μισθού όλων των εργαζομένων το αργότερο μέχρι την 5η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, όπως προβλέπετε από το νόμο
· Να δοθούν όλες οι κανονικές άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.
· Συνθήκες και μέτρα υγείας και ασφάλειας της εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
· Ανάληψη από την εταιρία τις ευθύνης πλυσίματος των στολών εργασίας σε καθημερινή βάση.  
· Κατάλληλοι χώροι αποδυτηρίων.
· Απολύμανση χώρου εργασίας.
· Άμεση χορήγηση των εμβολίων που συστήνει ο Ιατρός Εργασίας, των μέσων ατομικής προστασίας και προμήθεια ή επισκευή των εργαλείων που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι. 
· Απόδοση σε μηνιαία βάση αποδεικτικού μισθοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη