Η Νατάσα Ράγιου και η «Ανείπωτη ιστορία της Αρκαδίας»

Η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Νατάσα Ράγιου, ήταν η παρουσιάστρια στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Νίκου Μουρκογιάννη στην Πινακοθήκη του Πειραιά, την περασμένη Τρίτη. Η έκθεση έχει τίτλο «Αρκαδία, η Ανείπωτη Ιστορία (Arcadia, The Untold Tale)» και θα διαρκέσει μέχρι αύριο.
Ο Νίκος Μουρκογιάννης περιηγείται στην Αρκαδία και  δημιουργεί εικόνες που αποτελούν ύμνο στην εκφραστική απλότητα ως μια υπερ-σύγχρονη και ειρηνική ένσταση κατά του δυτικού συστήματος  εικαστικής κατάχρησης. Η απλότητα των τοπίων, των «still-life» και των
πορτρέτων του δεν αποτελούν νοσταλγική επιστροφή σε ένα ποιμενικό όραμα
της ύπαρξής μας, αλλά υπέρβαση του περίπλοκου για να επιτευχθεί μια καθαρή σημασιολογία, αντιληπτή από τα συναισθήματα και τις εικόνες. Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρεθήκαν μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Πινακοθήκης Πειραιά Κ. Τσεκούρας, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ, η Εύη Τατούλη, ο Χρηστός Χολίδης, ο Vasken Berberian, εικαστικοί και πολλοί Αρκάδες. Σημειώνεται πως η έκθεση του Έλληνα φωτογράφου που ζει μόνιμα στην Ιταλία,  φιλοξενήθηκε στην Ρώμη και έχει ήδη παρουσιαστεί στην Ουάσιγκτον και στην Νέα Υόρκη. (Στη φωτό, η κ. Ράγιου με τον Ν. Μουρκογιάννη).

http://www.gnomip.gr/index.php/patra/57443-i-natasa-ragiou-kai-i-aneipoti-istoria-tis-arkadias


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη