Δείτε πόσα χρήματα διατέθηκαν για τις φετινές εκδηλώσεις προς τιμήν της 28ης Οκτωβρίου 1940







Σε πυρετώδη ρυθμό βρίσκονται σήμερα σε όλη την χώρα  οι εκδηλώσεις εις μνήμην του έπους του 1940. Εξαίρεση από αυτό τον γενικό κανόνα δεν αποτελεί και η πόλη μας. Ήδη από εχθές, η πλατεία Πετρινού ήταν γεμάτη από υπαλλήλους του δήμου μας, οι οποίοι έστησαν τις εξέδρες των επισήμων
(θέσεις στις οποίες θα βρίσκονται πρόσωπα της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης εκπρόσωποι του στρατού και της εκκλησίας)διευθέτησαν τα κάγκελα καθώς και τη διαδρομή από την οποία θα περάσει η φετινή μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Ένα ερώτημα το οποίο παρακινεί την περιέργεια μιας μεγάλη μερίδας των συμπολιτών μας κατά την διάρκεια τέλεσης τέτοιων εκδηλώσεων είναι και το πόσα χρήματα θα διατεθούν εκ μέρους του Δήμου μας για την πραγματοποίηση τους.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα και αποφάσεις του Δήμου Τρίπολης που είναι διαθέσιμα Διαδικτυακά στην επίσημη κρατική ιστοσελίδα "Διαύγεια", για την κάλυψη των αναγκών των φετινών εκδηλώσεων για το εορτασμό του ηρωικού "ΟΧΙ" στις Διοικητικές Ενότητες του Δήμου μας θα διατεθεί το ποσό των 3.057,32 €. Σε αυτό το ποσό προβλέπεται με  επίσημο έγγραφο με αριθμό απόφασης 800/2017, να δαπανηθεί και το ποσό ύψους 1.557,32 € (αποθεματικό που υπάγεται στις "Λοιπές δαπάνες γενικής φύσεως" του Δήμου Τρίπολης). Ωστόσο, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσθέσουμε ότι λόγω των αυξημένων αναγκών και για την ομαλή τέλεση της παρέλασης, θα εργαστούν το Σάββατο και την Κυριακή(28 και 29 Οκτωβρίου αντίστοιχα) με υπερορία 7 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας.


Μαθαίνοντας το χρηματικό ποσό που επρόκειτο να διατεθεί, ο καθένας προβληματίζεται για το εάν τέτοιου είδους εκδηλώσεις όντως έχουν ως στόχο να υμνήσουν τους πεσόντες του 1940, που πρόσταξαν τα στήθη τους μπροστά στον άξονα των Ιταλών και Γερμανών, έχασαν την ζωή τους για να είναι η πατρίδα τους ελεύθερη και όχι δέσμια...



Κείμενο Γιώργος Μητρόπουλος


Πηγή:diavgeia.gov.gr
https://diavgeia.gov.gr/doc/7Γ4ΗΩΗΡ-50Σ?inline=true
https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΥ8ΝΩΗΡ-ΙΓ5?inline=true
https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΡΛ4ΩΗΡ-ΦΦ3?inline=true
https://diavgeia.gov.gr/doc/63Ο0ΩΗΡ-ΥΣ1?inline=true

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS