Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης γιορτάζει και φέτος την παγκόσμια ήμερα των ζώων και την αφιερώνει στους τετράποδους αδέσποτους φίλους μας



«Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης γιορτάζει και φέτος την παγκόσμια ήμερα των ζώων και την αφιερώνει στους τετράποδους αδέσποτους φίλους μας. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2015 και τα αποτελέσματα των δράσεων είναι πολύ αισιόδοξα. Έχουμε περισυλλέξει μέχρι σήμερα περίπου 300 ζώα, τους προσφέραμε κτηνιατρική περίθαλψη , αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρώση.
Από τη πρώτη μέρα της λειτουργίας μας, καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουμε κάθε αδέσποτη ψυχή με ό,τι μέσο διαθέτουμε. Στα πλαίσια του εθελοντισμού έχουμε στην φροντίδα μας περίπου 100 ζώα, τα οποία και συντηρούμε με τις συνδρομές των μελών μας και τις εκάστοτε δωρεές ευαίσθητων πολιτών. Με υπομονή και επιμονή, έχουμε καταφέρει να σώσουμε πολλά ζώα. Από αυτά, έχουμε δώσει αρκετά για υιοθεσία, πράγμα πολύ σημαντικό γιατί αυτά τα ζώα φεύγουν από τους δρόμους και τις πλατείες. ενώ άλλα αναμένουν καρτερικά να βρεθεί και για αυτά μια οικογένεια γεμάτη από αγάπη.
Με κάθε σεβασμό προς όλους τους φίλους, πολίτες της Τρίπολης, σας ενημερώνουμε πως οι οικονομικές μας δυνάμεις πλέον είναι μηδαμινές ενώ οι ανάγκες σίτισης συνεχώς αυξάνονται όπως και ο αριθμός των ζώων που φιλοξενούμε στους χώρους μας. Κάθε είδους βοήθεια για τις τετράποδες ψυχές είναι πολύτιμη και σημαντική. Και αυτό το χειμώνα θα χρειαστούμε παλιές κουβέρτες για να κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο ζεστά τα ζωάκια. Επίσης με την οικονομική σας συμβολή δίνετε ζωή σε αυτά τα πλάσματα. Γνωρίζοντας όλοι τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής κατανοούμε την κατάσταση και ζητάμε ένα περίσσευμα ψυχής. Ακόμη και το ποσό του ενός ευρώ θα βοηθήσει. Όλοι μαζί μπορούμε να ανοίξουμε μια τεράστια αγκαλιά και σε αυτά τα πλάσματα που σαν σκιές βρίσκονται ανάμεσα μας, σε κάθε γωνιά και γειτονιά της πόλης μας. Και αυτό το καλοκαίρι ήρθαμε αντιμέτωποι με πληθώρα περιστατικών εγκαταλελειμμένων ζώων. Πολλές οι τηλεφωνικές κλήσεις για βοήθεια αλλά μηδαμινή η στήριξη για περαιτέρω δράση και συμμετοχή στο έργο μας. Όταν μας κοινοποιείτε ένα περιστατικό χρειαζόμαστε και τη δική σας αρωγή. Είναι σύνηθες φαινόμενο να μας καλούν πολίτες που βρήκαν ένα ζωάκι τραυματισμένο και να εξαφανίζονται χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια για αυτό το ζώο.
Ο Σύλλογος έχει μεγάλη ανάγκη τη ΒΟΗΘΕΙΑ σας για τη φιλοξενία και σίτιση του ζώου. Οικονομικά αδυνατούμε να προσφέρουμε κάτι περισσότερο από τα απαραίτητα. Σκεφθείτε πόσες ψυχές χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χειρουργεία. Το κόστος για αυτές τις ανάγκες είναι μεγάλο και πολλές φορές μη αντιμετωπίσιμο.
Παρατηρούμε όλο και μεγαλύτερες αγέλες στους δρόμους, αρρωστά ζώα και οικογένειες με κουτάβια. Πολλά από αυτά τα ζώα είναι εγκαταλελειμμένα στη μοίρα τους και φυσικά δεν έχουν στειρωθεί με αποτέλεσμα των πολλαπλασιασμό τους. Αυτός ο φαύλος κύκλος δεν έχει τελειωμό. Όσο ο Δήμος δεν φροντίζει με οργάνωση και στόχο να δρομολογήσει ένα πρόγραμμα στειρώσεων, ο αριθμός των αδέσποτων συνεχώς θα αυξάνεται.
Να ενημερώσουμε τους πολίτες πως είναι σε εφαρμογή εδώ και καιρό – σε πανελλαδικό επίπεδο - προγράμματα δωρεάν στειρώσεων.
Η Πανελλήνια Φιλοζωική, μη κερδοσκοπική, Οργάνωση, Animal Action, με την Κινητή Κτηνιατρική Ομάδα Στείρωσης και Κτηνιατρικής Φροντίδας Αδέσποτων Ζώων, αναλαμβάνει δωρεάν στειρώσεις σε όλη τη χώρα.
Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να έρθει η ομάδα στην περιοχή μας είναι να υπάρξει έγγραφη πρόσκληση από το Δήμο, ένα αδειοδοτημένο Κτηνιατρείο, Ιδιωτικό ή Δημοτικό ή Αγροτικό ή χώρος εγκεκριμένος από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της κατά τόπου Περιφέρειας και μια ομάδα Εθελοντών η οποία θα περισυλλέξει τα ζώα και θα είναι υπεύθυνη για την διαχείριση των ζώων πριν και μετά τη στείρωση.
Πολλοί Δήμοι μέχρι σήμερα έχουν εφαρμόσει με επιτυχία αυτό το πρόγραμμα και εντελώς ανέξοδα. Με καλή θέληση, αρωγή και τη συμμετοχή όλων μπορούμε να προσφέρουμε πολλά.
Τα «παραμύθια» περί έλλειψης πόρων από πλευράς του Δήμου, πρέπει κάποια στιγμή να λάβουν τέλος για το καλό όλων των πολιτών. Αν θέλουμε βρίσκουμε λύσεις για όλα! Εμείς είμαστε εδώ και εθελοντικά πάντα βοηθάμε όπου μας ζητηθεί.
H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)
Άρθρο 1
Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.
Άρθρο2
1. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
2. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
3. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.
Άρθρο 3
1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
2. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.
Άρθρο 4
1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους,
2. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.
Άρθρο 5
1. Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. 2. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.
Άρθρο 6
1. Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα.
2. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.
Άρθρο 7
Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.
Άρθρο 8
1. Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κλπ. Αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό.
2. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.
Άρθρο 9
Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.
Άρθρο 10
1. Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. 2. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.
Άρθρο 11
Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.
Άρθρο 12
1. Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί «γενοκτονία», έγκλημα απέναντι στο είδος.
2. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.
Άρθρο 13
1. Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.
2. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται.
Άρθρο 14
1. Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση.
2. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ' τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη