ΚΙΝΗΣΗ “ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ!” Καταγγελία Προς Δήμο Τριπόλεως



17 Νοεμβρίου 2017 - Καταγγελία Προς Δήμο Τριπόλεως

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Ο Δήμος Τριπόλεως κόβει κάθε χρόνο δεκάδες έλατα για το στολισμό της πόλεως την περίοδο των Χριστουγέννων. Σταματήστε την προγραμματισμένη φετεινή σφαγή των πανέμορφων ελάτων από το Δήμο Τριπόλεως.

ΚΙΝΗΣΗ “ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ!”
www.savethetrees.gr

ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΜΜΕ


Τρίπολη, Χριστούγεννα 2016.

Εορταστικές εκδηλώσεις με τίτλο “TreeΠΟΛΗ” - Χριστούγεννα κάτω από το δέντρο”, από 07/12/2016 έως 6/01/2017.

Μία πόλη γεμάτη δένδρα, κομμένα δένδρα, κομμένα έλατα. Τέτοια υπερβολή δεν έχουμε δει ξανά! Κομμένα έλατα σε ολόκληρο το κέντρο της πόλεως, στις οδούς Τάσου Σεχιώτη, Εθνικής Αντιστάσεως, Δημητρακοπούλου και Δεληγιάννη και στις πλατείες Άρεως, Πετρινού και Αγ. Βασιλείου. Είδαμε πολλά μικρά έλατα στην πλατεία Άρεως στοιχισμένα στη σειρά, αστόλιστα, δίπλα σε άλλα μεγαλύτερα ακόμα και δίπλα από τα μεγάλα φυτευμένα δένδρα του πάρκου της πλατείας! Όπου και εάν στρέφαμε το βλέμμα μας ερχόμασταν αντιμέτωποι με τις ίδιες μακάβριες εικόνες. Στις δύο κεντρικές οδούς της πόλεως δεκάδες κομμένα έλατα περίπου τεσσάρων μέτρων τοποθετημένα στη σειρά στολισμένα και τρία μεγάλα άνω των εικοσιπέντε μέτρων δεσπόζοντα στο κέντρο της πλατείας Άρεως, της πλατείας Πετρινού και της πλατείας του Αγίου Βασιλείου. Ατελείωτη σειρά κομμένων ελάτων!

Οι εικόνες, άκρως προκλητικές και προσβλητικές. Και ακόμη πιό προκλητική η σκληρή αδιαφορία μπροστά σε αυτή τη σφαγή.

Οι κάτοικοι μίας ολόκληρης πόλεως απαθείς μπροστά σε αυτή την παραφροσύνη, σε αυτό το αίσχος, σε αυτή την ασχήμια. Κανείς δεν ενοχλείτο. Κυκλοφορούσαν όλοι ανέμελοι σε μια ψευδαίσθηση, σε μία υπερκαταναλωτική εικονική πραγματικότητα, ζαλισμένοι από τα φώτα και τη “διακοσμητική” βαρβαρότητα.

Με βεβαιότητα κάποιο διεστραμμένο μυαλό συνέλαβε αυτή την παράνοια. Κάποιου είδους παρανοϊκής μανίας κατέλαβε τη δημοτική αρχή.

Υποτίθεται, ότι οι κοινωνίες βελτιώνονται, εξελίσσονται, ανατάσσονται, αλλά η επιστροφή στο διανοητικό και πολιτιστικό μεσαίωνα είναι πιά εμφανής. Το 2017 θα εξακολουθήσει βεβαίως να εφαρμόζεται η βάρβαρη παράδοση - τακτική της κοπής εκατομμυρίων ελάτων ανά τον πλανήτη για το στολισμό πόλεων και κατοικιών, την περίοδο των Χριστουγέννων. Τώρα πιά το φυσικό δένδρο θεωρείται μάλιστα και οικολογικό (!!!) γιατί δε ρυπαίνει το περιβάλλον, όταν το πετάμε στα σκουπίδια, αφού το έχουμε σκοτώσει!

Ο δήμος Τριπόλεως λοιπόν, τουλάχιστον από το 2013 έχει αποφασίσει να εξολοθρεύει ετησίως ένα ολόκληρο άλσος από έλατα. Τότε ο αριθμός των κομμένων ελάτων ήταν μικρότερος. - 
Ομόφωνα θετικά λοιπόν διαβάζουμε, ότι γνωμοδότησε η δημοτική κοινότητα Τρίπολης, για τη πραγματοποίηση των δράσεων που αφορούν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό για το 2016. - http://www.arcadiaportal.gr/news/oi-ekdiloseis-ton-hristoygennon-stin-tripoli-0

Τοποθετήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεια Άρεως

Τοποθετήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Πέτρινου στην Τρίπολη

Arcadia938.gr: Μεταφορά χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου, Τρίπολη - 29/11/2016
Εν όψει των Χριστουγέννων του 2017 ο Δήμος Τριπόλεως μαθαίνουμε, ότι αναζητεί μεγάλα έλατα, ακόμη και από ιδιώτες. Ο Δήμος προτρέπει ανοιχτώς και προκλητικώς τους πολίτες του να κόψουν έλατα. Έλατα που θεωρούνται άχρηστα, που εμποδίζουν, που κόβουν τη θέα, που κάποιοι έχουν βαρεθεί την ίδια τη θέα τους! - http://www.arcadiaportal.gr/news/megala-elata-enopsei-hristoygennon-anazitei-o-dimos-tripolis

Καλούμε όλους τους εναπομείναντες υγιώς σκεπτόμενους πολίτες της Τριπόλεως και της Ελλάδος, τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, αλλά και όλες τις Ιδιωτικές Οργανώσεις να αντιδράσουν άμεσα σε αυτή την βάρβαρη “Εορτή” της κατ’ εξακολούθησιν γενοκτονίας των δένδρων, και να σταματήσουν εγκαίρως το ανοσιούργημα της προγραμματισμένης φετεινής ανάλογης σφαγής των πανέμορφων ελάτων από το Δήμο Τριπόλεως, αλλά και να καταργήσουν αυτό το βάρβαρο “έθιμο” όχι μόνον στη Τρίπολη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Και για όσους Πολίτες και Κρατικούς Υπαλλήλους (συμπεριλαμβανομένων του Δασαρχείου και της Εκκλησίας) νομίζουν, ότι τα δένδρα είναι απλά ένα κομμάτι ξύλο και όχι ζωντανές οντότητες, ας μορφωθούν από την κάτωθι επιστημονική διάλεξη:

ΔΑΣΗ - ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΟΥΝΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ (Ομιλία της δασολόγου Suzanne Simard - με ελληνικούς υποτίτλους)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS