4+1 Λόγοι για τους οποίους αγαπάμε την Τσικνοπέμπτη






Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018. Μια συνηθισμένη μέρα για ολόκληρο τον κόσμο. Όχι όμως και για εμάς μιας και είναι για εμάς τους Έλληνες η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ. Από το πρωινό σου ξύπνημα, όλοι μα όλοι οι φίλοι συγγενείς σου είναι αδύνατον να μην σου πουν τι θα αγοράσουν και πως θα περάσουν αυτή τη μέρα. Όλη η Τρίπολη, η Πελοπόννησος η Ελλάδα μυρίζει κρέας τσίκνα κάπνα παντού. Εδώ σου έχουμε τους 5+1 λόγους που πρέπει να ξέρεις και να έχεις κατά νου με σκοπό να αγαπήσεις αυτή την υπέροχη μέρα

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα επιχειρήματά μας:


1) Μπορείς να φας χωρίς τύψεις όλη μέρα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σουβλάκια. Παϊδάκια Κοψίδια. Είσαι από τους τύπους που προσέχουν την διατροφή τους ή πάνε διαιτολόγο. Ηρεμήστε. Ακόμα και οι ίδιοι οι διατροφολόγοι τρώνε σήμερα - άσχετα εάν δεν τολμούν να σας το πουν.


2) Είναι η μέρα που μπορείς να κάψεις όλες αυτές τις θερμίδες. Μέχρι να πας στο κρεοπωλείο να εμπορευτείς το "καύσιμο" της μέρας, να πάρεις κάρβουνα κρασί μπύρες αναψυκτικά για να πας στο σπίτι όπου θα στήσεις την ψησταριά και θα ψήσεις ήδη θα έχεις καταναλώσει μια σεβαστή ποσότητα θερμίδων (Έστω και αν κάνεις κάποια από αυτά και όχι όλα τα παραπάνω).

3) Είναι παράδοση. Με την έννοια ότι εκτός από ένα από τα πολλά αποκριάτικα έθιμα της περιόδου είναι μια ευκαιρία να βρεθείς με την οικογένειά σου, με φίλους σου κια να διασκεδάσετε να χορέψετε. Είναι μια ευκαιρία να ξεχάσουμε τις σκοτούρες και τα άγχη της καθημερινότητάς μας, που είναι πάρα πολλά μιας και κακά τα ψέματα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον καθένα μας.

4)Σε προετοιμάζει και σου ανεβάζει την ψυχολογία για τις απόκριες. Όλοι μασκαρεμένοι διασκεδάζουμε ακούγοντας γνωστά ελληνικά και ξένα αποκριάτικα τραγούδια. Είναι μια εποχή που μπορείς να κάνεις ότι θες χωρίς να σκέφτεσαι το πως θα το κρίνουν οι άλλοι. Άλλωστε παιδιά είναι Απόκριες!


5)Είναι ίσως μια μέρα -τώρα που το σκέπτομαι τρώγοντας το τρίτο σουβλάκι - αφιερωμένη στους κρεατοφάγους. Επομένως μια μέρα που πάει κόντρα στους vegeterian που βλέποντάς μας να καταναλώνουμε κρέας θα μας καταριούνται μέρα νύκτα.




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS